Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Premi Llibreter 2018

576_1530097876premi_llibreter2018

Permagel, d’Eva Baltasar i publicat per Club Editor, i Teoria general de l’oblit, de José Eduardo Agualusa i publicat per Edicions del Periscopi, han sigut proclamades vencedores de la 19a edició dels premis Llibreter.

El premi al millor àlbum il·lustrat ha sigut per a Frank. La increïble història d’una dictadura oblidada, de Ximo Abadía, publicat per Dibbuks.

9788473292269 COBERTA_TEORIA-DE-LOBLIT_ALTA-692x1024 Portada_Frank

Però des de la biblioteca, volem destacar una de les novetats importants del premi Llibreter 2018, que ha sigut la incorporació de dues noves categories premiades, cosa que confirma el reconeixement del sector de la literatura infantil i juvenil.
En la categoria de literatura catalana, el premi al millor llibre infantil i juvenil ha sigut per a No llegiré aquest llibre, de Jaume Copons i Òscar Julve  publicat per La Galera, i en la categoria d’altres literatures ha sigut reconeguda La mona de l’assassí, de Jakob Wegelius publicat per Viena Edicions.

9788424661670No llegiré aquest llibre és una novel·la gràfica dins una novel·la gràfica, que tracta el món dels llibres i la lectura d’una manera intel·ligent, gamberra i divertida.

En Juls no vol llegir el llibre que li ha donat la seva mestra, però no hi té res a fer. De molt mal humor, comença a llegir i, a mesura que avança la lectura, critica tot el que li molesta del llibre: els recursos que utilitzen els autors, els personatges, la lletra…

No para de queixar-se fins que la Lia, la protagonista del llibre que llegeix, surt del paper i li diu quatre coses. Quin caràcter!

Jaume Copons va començar a escriure per a Barri Sèsam mentre feia de professor. En els darrers quinze anys ha escrit novel·les, contes, cançons, teatre, programes i sèries de televisió.

Òscar Julve és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Col·labora habitualment amb diverses editorials, revistes, estudis de disseny, agències de publicitat i productors audiovisuals. És també professor de secundària en a l’àrea de dibuix.

3251_cobertamonaLa mona de l’assassí de és una història d’aventures. la protagonista i narradora del llibre és una mona que ha de demostrar que el seu amic és innocent d’un crim del qual ha estat acusat injustament.

La mona, com veureu a la novel·la, no parla, però sí que sap escriure (i molt bé!) i té moltes més habilitats (per exemple, és una gran jugadora d’escacs i una mecànica excel·lent) que l’ajudaran a arribar fins on sigui per demostrar la innocència del seu amic. La història comença a Lisboa, al barri de l’Alfama, a ritme de fado, passa per tot el Mediterrani i arriba fins a l’Índia, on la Sally Jones, que és com es diu la mona, trobarà respostes.

Jakob Wegelius és escriptor i il·lustrador. Va estudiar literatura i filosofia i es va graduar a la Facultat d’Arts i Disseny l’any 1996. Els seus llibres s’han traduït a més de quinze idiomes i ha estat premiat amb diversos guardons, entre els quals el prestigiós Premi Maria Gripe el 2009.

Trobareu totes les obres premiades a les Biblioteques de Vilanova!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari