Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


50 anys de l’arribada de l’home a l’espai

Yuri GagarianAl mes d’abril d’enguany va fer 50 anys que Yuri Gagarin es va convertir en el primer ésser humà que va efectuar un vol espacial.

El 12 d’abril de 1961, en plena guerra freda entre l’antiga Unió Soviètica i els Estats Units, el cosmonauta Yuri Gagarian va recórrer l’òrbita terrestre en un viatge que va durar 108 minuts a bord de la nau Vostok 1, en una missió que portava aquest mateix nom.
La seva proesa va ser condecorada amb l’Ordre de Lenin, l’Ordre de Marx i la Creu dels Herois, probablement perquè aquesta primera incursió de l’home a l’espai donava un lleuger avantatge al país soviètic respecte als seus rivals nord-americans.

Però tot el que Gagarin va veure no es va enregistrar i l’únic que es conserva és la gravació de les seves paraules.First Orbit

Al voltant d’aquesta efemèride s’han celebrat molts esdeveniments. I, entre ells, el Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú, que projectarà la pel·lícula First orbit realitzada per Christopher Riley en col·laboració amb l’European Space Agency i la International Space Station. El film combina gravacions històriques del mateix Gagarian amb imatges actuals d’alta definició enregistrades per l’astronauta Paolo Nespolis.

La pel·lícula es podrà veure avui mateix a partir de les 12’30 h. a la Sala d’Actes de l’Escola. Manel Moreno, professor de Física i Enginyeria nuclear al Campus, serà l’encarregat de presentar l’acte abans de la projecció.

A les biblioteques de Vilanova podeu trobar un gran nombre de llibres que parlen de l’espai i dels viatges espacials. Consulteu aquest enllaç. I per anar fent boca podeu veure a continuació el trailer de la pel·lícula subtitulat en l’anglès:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari