Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Els còmics més prestats

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell acull un fons especialitzat de còmic: la Comicteca. Dins d’aquest espai, que actualment consta de més d’un miler de documents, podeu trobar llibres relacionats amb aquesta matèria des de tots els punts de vista: des del vessant més teòric a diversos estils de còmic. I també revistes clàssiques com Creepy, CIMOC o 1984, entre d’altres.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona ha publicat el rànquing dels còmics més prestats durant els mesos de gener, febrer i març de 2011, segons l’índex de préstecs realitzats.

El primer lloc del rànquing l’ocupa Death Note, una sèrie manga escrita per Tsugumi Ohba i il·lustrada per Takeshi Obata. La història es centra en Light Yagami, un estudiant de preparatòria que troba un quadern sobrenatural anomenat Death Note, que és capaç de matar persones si s’escriuen els noms d’aquestes mentre el portador visualitza mentalment la cara de qui vol assassinar. Light intenta eliminar tots els criminals i crear un món on no existeixi la maldat, però els seus plans seran frustrats per l’L. un famós detectiu privat.

Death note

El segon còmic més prestat va ser The Gentlemen Alliance Cross (L’Aliança dels Caballers de la Creu), un manga shojo, és a dir, especialment dirigit a les adolescents. La sèrie consta d’11 volums i vàries històries curtes, i ha estat escrita per Arina Tanemura, que canvia l’estil de manga que havia fet fins ara per escriure una comèdia escolar.

The gentlemen alliance

20th Century Boys és la sèrie que ocupa la tercera posició. És un manga de ciència-ficció i misteri creat per Naoki Urasawa que va guanyar el premi Kodansha Manga en la categoria general. Destaca per tenir una trama molt complexa, a causa del gran nombre de personatges i a la seva extensió: al voltant de 50 anys en la línia temporal (des de l’any 1960 fina al 2016 aproximadament) amb constants salts en el temps. Urasawa ha planificat perfectament la seva obra i a poc a poc totes les peces van encaixant.

20th century boys

Segons la Xarxa de Biblioteques, el quart còmic més prestat ha estat Bleach, de Tite Kubo. Tracta les aventures d’un adolescent, anomenat Ichigo Kurosaki, i d’una shinigami anomenada Rukia Kuchiki. Els shinigami són els encarregats d’enviar les ànimes a la Societat de les ànimes i deixar-les descansar en pau, i alhora lluitar i purificar els hollows (ànimes malignes) que en menjar-se una ànima la fan desaparèixer.

Bleach

Els altres còmics més prestats són:
Nodame Cantabile, de Tomoko Ninomiya, que va rebre al 2004 un premi pel millos manga shojo per Kodansha, una de les principals editorials japoneses.

La leyenda de madre Sarah, un còmic creat per Katsuhiro Otomo i dibuixat per Takumi Nagayasu, on una dona s’embarca en un solitari i perillós viatge buscant els seus tres fills.

Fairy Tail, un manga d’aventures i acció de Hiro Mashima, que ens explica les aventures d’en Natsu i la Lucy al país de Fiore.

I King of Thorn, una sèrie manga de ciència-ficció de Yuri Iwahara, que tracta sobre un grup de persones que volen escapar d’una misteriosa plaga que converteix a la gent en pedra.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari