Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Anem al Liceu!

liceubib

El pròxim 1 de juny tindrà lloc la darrera xerrada del cicle LiceuBib impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Cataluya i el Gran Treatre del Liceu.

El projecte pretén animar a la lectura de textos literaris en què s’han basat algunes de les òperes que es representaran al Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant la temporada 2017/18.

Per dinamitzar les sessions a la Biblioteca Armand Cardona, hem comptat amb Isabel Pla, música i professora de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú.

En aquesta darrera sessió es comentarà l’òpera Manon Lescaut del compositor italià Giacomo Puccini.

MANON LESCAUT

Amiens, Le Havre i Nova Orleans són, al costat d’un saló d’alta mansió parisenca, les postals tridimensionals d’aquest drama viatger.

Un estudiant tímid, Des Grieux, es troba amb Manon Lescaut quan una diligència la trasllada a un convent. S’enamoren i comencen a sorgir els problemes que dificultaran la relació, desenvolupant el nus de la trama.

Un ancià ric, Geronte, ordeix un pla per raptar Manon, que acabarà optant per l’amant avançat en edat a causa del seu haver bancari. L’estudiant no es conforma amb la seva síndrome d’abstinència i la relació es reprèn amb tan mala sort que Geronte el sorprèn en ple intercanvi afectiu.

Intervé el germà de la protagonista, un diletant suboficial de la guàrdia real de costums liberals. El desenllaç es resol amb una exòtica fugida a Nova Orleans i el final arriba en un desert, entre febres i deliris de la diva, que esgota els seus agitats dies proclamant l’eternitat de l’amor.

Inspirada en la novel·la homònima de l’abat Prévost, Puccini va obtenir amb Manon Lescaut el seu primer gran triomf. La història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música arravatadora, fidel als principis del verisme i amb l’esquinçament precís en pàgines com la cèlebre ària «Sola, perduta, abbandonata» del quart acte.

Per acabar el cicle, el Gran Treatre del Liceu ofereix unes entrades a un preu immillorable per anar a veure aquesta òpera el día 8 de juny.

Zona3 Liceu_lila

Tots aquells interessats (fins a un màxim de 30 usuaris) podran gaudir d’aquesta òpera de Puccini des de la zona 3 (en color lila al plànol, al segon i tercer pis) a un preu de 90€ (el preu normal a aquesta zona és de 143€).

Tres aclamats tenors, el nord-americà Gregory Kunde, el tinerfeny Jorge de León i el porto-riqueny Rafael Davila, es reparteixen el paper de Des Grieux. A ells s’uneixen dues sopranos pel rol titular, la ucraïnesa Ludmyla Monastyrska i la italiana Maria Pia Piscitelli, ambdues de renom internacional.

El Liceu acull una nova coproducció entre el coliseu barceloní, el Palau de les Arts de València i el Teatro San Carlo de Nàpols. L’acció ens situa en el context de la immigració de principis del segle XX amb el record d’Ellis Island com a rerefons.

Cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca abans de dissabte 5 de maig.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari