Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Comictitza a Andersen!

neudachniki.-Gans-Hristian-Andersen-600x480

Heu llegit mai el conte de La sireneta? I el de La reina de les neus? O El soldadet de plom? L’aneguet lleig? La princesa i el pèsol?

Segur que has escoltat més d’una vegada algun conte de Hans Christian Andersen i segur que tu mateix n’has llegit i quan siguis més gran els continuaràs llegint i també els explicaràs.

soldadet neus  la-princesa-i-el-pesol-9788498250237  aneguet

Però mentre tot això arriba i per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil, actualitzem els contes d’aquest autor en format còmic? T’hi atreveixes?

Logo_Andersen_comic_casAquest dia es celebra el  2 d’abril amb motiu el naixement d’Hans Christian Andersen, l’autor de molt contes considerats com a clàssics, enguany es convoca el concurs “Un conte de H. C. Andersen en còmic”.

Hi podran participar els lectors i lectores que cursin Primària o primer cicle de Secundària, a través del seu centre docent o des de la biblioteca. Caldrà que triïn un dels contes escrits per Andersen i que el dibuixin entre quatre i dotze vinyetes , en format còmic que com a màxim haurà d’ocupar 3 fulls Din A4, signat individual o col·lectivament.

Cada centre docent i biblioteca seleccionarà un màxim de tres còmics i remetre’ls a Barcelona, al Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, abans del 23 d’abril. Podeu descarregar les bases aquí: Bases Concurs Andersen en còmic

Els premis constaran d’un diploma i un lot de llibres per ales diferents categories: primers lectors, lectors avançats i súper lectors. El jurat qualificador estarà integrat per representants de cadascuna de les seccions i farà públic el veredicte abans del 21 de maig.

andersenEls originals no seran retornats als autors i l’entitat organitzadora podrà usar el dibuixos guanyadors en diferents suports i usos relacionats amb el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

Encara no has decidit quin conte vols “comictitzar”? Vine a la biblioteca Armand Cardona perquè tenim tots els contes que va escriure Andersen! Podràs triar, llegir i escollir el que més t’agradi, pel motiu que sigui.

Que qui va ser Hans Christian Andersen? Fou un escriptor danès, fill d’un humil sabater. El coneixem sobretot pels seus contes infantils, alguns inspirats en rondalles i llegendes nòrdiques, però la majoria inventats per ell i caracteritzats per una gran imaginació, humor i sensibilitat.

Aquests més de 200 relats, alguns traduïts a moltes llengües, han estat reeditats i gràcies a ells ha estat reconegut com un autor dels clàssics de la literatura infantil.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari