Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Maria Solar a Vilanova i la Geltrú

C_L'expedicio-del-doctor-Balmis.inddEl proper dimecres 24 de gener comença el cicle de trobades amb les autores finalistes del Premi Menjallibres 2018, amb la visita a Vilanova de la Maria Solar, autora de L’expedició del doctor Balmis, publicat per Edicions Bromera.

Aquest dia l’escriptora es trobarà al Teatre Principal amb més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d’ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen, voluntàriament, en el Premi Menjallibres.

L’expedició del doctor Balmis ens parla d’una història real, la de l’expedició que van fer diversos científics espanyols al s. XIX i els va portar a fer la volta al món per portar una vacuna que permetés salvar la vida a milers de nens.

L’any 1803 el vaixell María Pita va emprendre un viatge extraordinari des de la Corunya. Hi viatjaven vint-i-dos orfes per fer una cadena d’inoculacions de la vacuna de la verola amb l’objectiu de transportar-la enllà de l’oceà i salvar la vida de milers d’infants.

El doctor Balmis, un metge alacantí pioner en les tècniques de vacunació, amb el suport del cirurgià català Josep Salvany, va dirigir una aventura filantròpica que semblava impossible.

I així hauria estat si no fóra per la valentia i el sacrifici dels nens i de la directora de l’orfenat, Isabel Zendal. El seu paper esdevindria fonamental per a dur endavant aquesta expedició que va canviar el curs de la història.

Si esteu interessats en la història del doctor Balmis, podeu llegir un fragment del llibre aquí:

Maria Solar (Santiago de Compostela, 1970) és escriptora i periodista de la Televisió de Galícia i la Ràdio Galega. És llicenciada en Biologia i en Periodisme, i diplomada en Magisteri. També té el títol d’Especialista en Informació Ecològica i Mediambiental i és membre del Comitè Consultiu de la Facultat de Biologia de la USC.

En l’actualitat presenta el magazín informatiu A Revista A Revista Fin de Semana a TVG, a més de presentar i dirigir el programa de llibres “Chamando á Terra” de la Ràdio Galega.

La literatura és la seva altra passió al costat del periodisme. Les seves novel·les han tingut per destinatari tant al públic adult com el de totes les edats.

Té algunes obres premiades i traduïdes a altres idiomes. El meu malson favorit és el seu llibre més guardonat, compta amb el premi Lazarillo de creació literària 2014, va ser inclòs en la prestigiosa llista White Ravens 2015 de la biblioteca de Munich en la qual seleccionen anualment els millors llibres infantils del món, Llibre de l’any 2015 en la revista Fervenzas Literarias i premi al millor llibre infantil-juvenil en la I Gal·la do Lliuro Galego.

La història autèntica de la mosca de la tele ha rebut el Premi Frei Martin Sarment 2014; i Tindré un germanet Premi Frei Martin Sarment 2013.

(02) C_El_meu_malson_favorit.indd 9788416844074_04_g Coberta_Mosca_tv portada.fh11

Amb Tengo unos pies perfectos va entrar de nou en la prestigiosa llista White Ravens 2016. En el mateix any Les hores robades va ser triada millor novel·la per a adults en el Premi Frei Martin Sarment.

Trobareu aquests llibres a les Biblioteques de Vilanova: Maria Solar

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula per televisió ’22 ángeles’, dirigida per Miguel Bardem que es va estrenar el passat 2016 a TVEi que recrea l’expedició.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari