Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


I Love 80’s

poster

La dècada dels ’80 potser no passarà a la història per la qualitat de les seves pel·lícules (amb honorables excepcions, és clar) però és evident que moltes de les pel·lícules que es van estrenar durant aquella dècada han marcat a una generació d’espectadors que ara ronden els 40 anys.

Però…perquè agraden tant aquestes pel pel·lícules populars? Algú pot parlar de nostàlgia, però això no explicaria la seva bona fama també entre espectadors que van néixer després del final d’aquella dècada. ¿Encant kitsch? No pot ser només això.

Segons la periodista Hadley Freeman, autora de l’assaig ‘The time of my life’, aquestes pel·lícules tenen certes qualitats i ofereixen lliçons particulars que no es troben a les pel·lícules d’avui dia.

A banda de clàssics com Los Goonies, Regreso al Futuro, la saga Indiana Jones, Cazafantasmas, Dirty Dancing, Cuenta conmigo o La història interminable, entre moltes altres, a l’espai cinema de la Biblioteca us hem preparat una selecció de novetats de pel·lícules d’aquesta dècada que faran les delícies dels fans del cinema d’aquesta època.

Comèdies Els anys ’80 es van caracteritzar per la gran quantitat de comèdies que es caracteritzaven per la seva irreverència i surrealisme.

top secret aterriza como puedas escuela de genios mujer de rojo principe zamunda hote new hampshire baby tu vales mucho big este muerto esta muy vivo

Comèdies romàntiques Tot i que en la selecció que us hem preparat predominen els romanços adolescents, també hi ha lloc per l’amor entre persones adultes i fins i tot entre humans i sirenes!

16 velas la chica de rosa un gran amor un mar de lios splash

Aventures Les aventures d’Indiana Jones van deixar el llistó molt alt, però durant els anys ’80 es van fer populars algunes pel·lícules d’acció i aventures amb un toc de comèdia, intentant imitar la fórmula que va portar Spielberg a l’èxit.

tras el corazon verde señores del acero golpe en la pequeña china joya del nilo los inmortales el chico de oro calles de fuego superdetective en hollywood

Drames Als anys ’80 també hi va haver lloc per alguns drames lacrimògens com els que us presentem a continuació.

mascara magnolias de acero st elmo class fuerza del cariño

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari