Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de sèries: ‘La caza. Temporada 1’

anuncio-oficial-del-blu-ray-de-la-caza-the-fall-primera-temporada-l_coverAra que ja som a la tardor, una nova temporada de sèries comença a la televisió. A la Biblioteca Armand Cardona també ens afegim a aquesta estrena i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

Aquesta setmana us presentem la primera temporada de la sèrie nord-irlandesa La Caza (The Fall), protagonitzada per l’actriu nord-americana Gillian Anderson i l’actor britànic Jamie Dornan.

La sèrie es va estrenar a Irlanda el 12 de maig de 2013 per la cadena RTÉ One, i al Regne Unit el 13 de maig de 2013 per la cadena BBC Two. A Espanya es va estrenar el 13 de febrer de 2014 pel canal AXN. Va tenir una durada de tres temporades, amb 17 episodis i va finalitzar el 28 d’octubre de 2016.

La història de La Caza comença quan la detectiu Stella Gibson (Gillian Anderson) d’Scotland Yard, rep la notificació que hi ha un crim que li pot interessar investigar: es tracta de l’assassinat d’una jove arquitecta a la ciutat de Belfast, capital d’Irlanda del Nord.

La recerca de l’assassinat està estancada des de fa temps i els detectius estan perduts sobre aquest tema. Llavors Gibson és transferida temporalment al Servei de Policia d’Irlanda del Nord perquè realitzi una inspecció de la recerca policial del crim, per veure si hi hagut algun error i intentar establir una nova línia de recerca que condueixi a la resolució del crim.

En arribar el Cap de Policia, Jim Burns (John Lynch), un antic amant i responsable que l’hagin cridat per al treball, li adverteix que hi ha components polítics delicats en el cas, ja que la víctima era la jove d’un ministre protestant unionista del Govern d’Irlanda del Nord.

Paral·lelament, des del mateix inici de l’episodi pilot es dóna a conèixer que el responsable del crim és un assassí en sèrie, un depredador sexual, anomenat Paul Spector (Jamie Dornan), un psicòleg casat i amb dos fills petits, que porta una doble vida.

the_fall

Gibson aviat estableix una relació entre el crim de l’arquitecta i un altre anterior, i dedueix que es tracta d’un assassí en sèrie que persegueix a dones joves i belles, d’uns trenta anys i altament qualificades. Abans de matar-les, l’Spector investiga en profunditat i espia les seves futures víctimes.

Al llarg de la sèrie es desenvolupen dues històries paral·lales, la de la detectiu Gibson intentant donar caça a l’assassí i la d’Spector empaitant les seves víctimes. Tot això amb el teló de fons de les tensions polítiques i socials que encara genera el conflicte armat i terrorista que va patir Irlanda del Nord i la va dividir entre catòlics nacionalistes o republicans i protestants unionistes.

Us deixem amb el tràiler de la primera temporada de la sèrie.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari