Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Hygge, la receta de la felicidad: cómo disfrutar más con lo que ya tenemos

“Hygge” és un concepte 100% danès. El significat és entre acollidor i còmode, i per als danesos això significa passar temps amb la família i els amics, encendre espelmes al vespre i beure una tassa de cafè o una beguda calenta. Els danesos busquen sempre la calidesa en les seves llars, descriuen la paraula “hygge” com “la sensació de benestar més intensa, el sentir-se en pau amb el seu entorn més proper i sentir la calor i el plaer de gaudir d’un lloc amb encant”.

portadaAvui us volem presentar com a novetat a la biblioteca el llibre Hygge, la receta de la felicidad: cómo disfrutar más con lo que ya tenemos, de Marie Tourell Søderberg. Aquest llibre és una mirada a tot el que hygge representa. Descobriràs com incorporar-lo a la teva vida amb petits consells per aconseguir una atmosfera agradable, i així el teu dia a dia estarà ple de moments hygge. Quan sentis en clau hygge ja no et caldrà la seva traducció.

Els darrers mesos arreu es parla molt de hygge. Tot d’una, tothom s’interessa per aquesta estranya paraula que pocs (si no són nòrdics) saben pronunciar. Serà perquè connecta amb una forma d’entendre i viure la vida a la que tots en el fons aspirem? ¿Potser perquè diuen que el hygge tanca el secret de la felicitat? El que està clar és que «hygge» és la nova tendència de moda.

Dinamarca és el país més feliç del món, segons un informe anual que l’ONU porta fent des de 2012. Molts apunten, més enllà del seu escandinau Estat de benestar, al fet que el secret de la seva felicitat és el hygge.

hyggeNo hi ha una única definició per la paraula hygge. Cadascun la tradueix de la manera que vol o li sembla més adequada. Té més a veure amb l’ambient i l’experiència que amb les “coses”. Consisteix en estar amb les persones que estimem. Una sensació de llar. Sentir-nos segurs, protegits del món, i permetre’ns baixar la guàrdia. Ja sigui tenint una conversa sense fi sobre les petites o grans coses de la vida -o només estar a gust en companyia de l’altre en silenci- o senzillament gaudint una tassa de te tot sol.

En el que sí coincideixen tots els danesos és que es tracta d’una sensació bonica, una manera de viure i que hauria de expandir-se a tot el món.TourellSoderbergMarie

Marie Tourell Soderberg és una actriu danesa, nascuda a Copenhaguen. És un estel de Nordic Noir i ha participat en nombroses pel·lícules i sèries de televisió, d’entre els personatges que ha interpretat destaca el paper principal en la sèrie històrica 1864. És una veritable entusiasta de l’hygge.

 

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat trobareu més llibres que parlen de la realització personal, la qualitat de vida, i en resum, de la felicitat.

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari