Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Blooming Duo & Òscar Dalmau. Quilòmetre Zero

Aquest divendres dia 20 l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat ha programat l’espectacle Quilòmetre Zero, amb Blooming Duo & Òscar Dalmau.

Esther PinyolEl comunicador Òscar Dalmau, gran amant de la música catalana del S.XX, juntament amb el duet Blooming duo format per l’Esther Pinyol a l’arpa i en Ferran Carceller a la marimba, anirà descobrint tots els secrets i curiositats del repertori català especialment compost per aquest duet que ja és referència a Catalunya. Un concert especial i màgic, on l’arpa i la marimba es troben i s’uneixen a la inconfusible veu i el talent comunicatiu de l’Òscar Dalmau.

Blooming Duo, amb la unió de l’arpa i la marimba, constitueix una formació certament ben poc habitual. El duo, que va actuar per primera vegada el maig del 2012, està format per Esther Pinyol Grífols, arpista (Vilanova i la Geltrú, 1990) i Ferran Carceller Amorós, percussionista (Castelló de la Plana, 1985).

El nom té el seu orígen en el títol d’una de les primeres peces que van incorporar al seu repertori “El peixet de Bloomington” de Feliu Gasull, una peça escrita originàriament per a guitarra i arpa que l’autor ha transcrit especialment per a ells. Blooming etimològicament fa referència a florir i volia indicar el “paradís de flors” que per als seus fundadors era el paisatge on s’hi instal·laven i on començaven el seu devenir vital; com si diguérem aquest és el marc d’inici d’un projecte musical que ha nascut amb harmonia i èxits en concursos i que albira un futur esperançador ple de prometences.Ferran Carceller

Esther Piñol i Grífols ha cursat els estudis superiors d’arpa amb l’arpista titular de l’OBC, Magdalena Barrera, a l’Escola Superior de Música de Catalunya sent la primer arpista que es gradua en aquesta modalitat d’instrument a l’ESMUC. El seu projecte final de carrera “L’arpa impressionista” ha merescut la qualificació de matrícula d’honor.

Ferran Carceller Amorós inicia els estudis musicals als vuit anys al Conservatori Professional “Mestre Tàrrega” de Castelló, on cursa els graus elemental i mitjà (LOGSE) amb la modalitat de percussió amb el professor Vicent Vinaixa. El 2003 fa 1r de Composició al Conservatori Superior de Castelló i el 2004 comença els estudis superiors de Percussió a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb els professors Miquel Bernat, Gratiniano Murcia, Lorenzo Ferrándiz i George Elie-Octors. Complementa la seva formació participant en diversos cursos i classes magistrals amb professors com Steven Schick, Nick Woud, Jean Geoffroy, Cristian Diersten, Sisco Aparici, i Gustavo Gimeno.

Òscar Dalmau i Alcaine és un comunicador català que treballa a la ràdio, la televisió i DJ esporàdic sota el pseudònim de “Phil Musical”. Va començar la seva trajectòria a la Ràdio a Ona Popular de Sants, on va dirigir el programa Rap a Sac, amb setze anys, i posteriorment va començar a estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, però al cap de sis mesos va deixar-ho i es va matricular a Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, on finalment es va llicenciar. Allà va conèixer qui seria la seva inseparable parella laboral Òscar Andreu, més coneguts com els Òscars. Als inicis va col·laborar amb en Manel Fuentes en els programes La noche… con Manel Fuentes i cia, i Amb Manel Fuentes a TV3 i el programa de Catalunya Ràdio Problemes domèstics, reconegut amb un Premi Ondas.

oscar-dalmauHa treballat col·laborant amb l’equip del programa de TV3 Polònia, així com amb Crackòvia, tots dos de la productora Minoria Absoluta, i amb el programa radiofònic Minoria absoluta a RAC 1 on hi va participar activament.

En l’actualitat codirigeix el programa de RAC 1 La competència, on posa veus a diferents personatges, i també s’encarrega dels guions. El programa va rebre un Premi Ondas a millor programa de ràdio l’any 2013.

El seu llibre d’humor Abcdari per a adults, amb la col·laboració de Pilarín Bayés, el podeu trobar en català i castellà a la Xarxa de Biblioteques municipals de la ciutat.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari