Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“El metge” de Noah Gordon fa 25 anys

Noah GordonEl 1986 es va publicar El metge  del nord-americà Noah Gordon, obra que ha batut rècords de vendes arreu del món i durant anys ha estat un referent en la novel·la històrica.

El metge descriu la passió d’un home del segle XI per vèncer la malaltia i la mort, alleugerir el dolor aliè i exercitar la virtut gairebé mística de guarir que se li ha atorgat. Arrossegat per aquesta passió, recorrerà un llarg camí que el conduirà, des d’una Anglaterra en la qual domina la brutalitat i la ignorància, a la sensual turbulència i l’esplendor de la remota Pèrsia, on coneixerà el llegendari mestre Avicena, que està experimentant amb les primeres armes de la medicina moderna.

Noah Gordon va néixer l’any 1926 en una família d’origen jueu. A l’hora d’anar a la universitat va començar la carrera de medicina, però la va deixar per la de periodisme i un màster  en Literatura i Redacció Creativa a la Universitat de Boston. El 1979 va publicar la seva primera novel·la El rabí amb una gran èxit de vendes, però és El metge el detonant de la seva carrera com a autor de best sellers.

Amb aquesta obra, Gordon comença la trilogia dels Cole, que anirà seguida per Chaman , on un metge escossés emigrarà a l’oest americà, i La doctora Cole, una dona actual exercint de metgessa rural. Però també podeu llegir altres llibres Portada “El metge”d’aquest autor que trobareu a les biblioteques de Vilanova, com ara

El comité de la muerte

 El diamant de Jerusalem

 El último judío

 El celler

Segons ha confirmat Noah Gordon en la seva darrera visita a Barcelona i en la seva web personal, al setembre comença el rodatge de la versió cinematogràfica de la novel·la El metge, amb un guió escrit per ell mateix i la seva filla, Lise Gordon.

A continuació teniu l’entrevista que Noah Gordon va concedir a Manel Fuentes el passat 13 d’abril en el programa “El Matí de Catalunya Ràdio”:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari