Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Sant Jordi a la Biblioteca Cardona

Sant Jordi 2011Ja arriba Sant Jordi i donat que aquest any cau durant el pont de Setmana Santa a la Biblioteca Armand Cardona ens hem avançat i us presentem un resum amb les principals activitats que realitzem i una selecció de les novel·les que pensem seran referents als carrers de Catalunya durant el proper dissabte, 23 d’abril.

Pel que fa a activitats, des de començaments del mes d’abril és obert el període de participació en el 2n Concurs infantil de Punts de llibre i podeu visitar l’exposició Territoris Fantàstics de la literatura infantil i juvenil. Aquestes activitats es complementen amb la presentació del darrer llibre de Xavier Vernetta, País de llops, que varem acollir el divendres 15 d’abril i amb l’hora del conte en llenguatge de signes El Sol fa tard, de Susana Peix i Anna Llenas, i que la Biblioteca ha ofert durant aquest dissabte, 16 d’abril.

Igualment, a partir d’avui mateix també podeu recollir el tradicional Punt de llibre de Sant Jordi, que en aquesta ocasió reprodueix el XIII Premi Internacional de Dibuix que la Fundació Ynglada-Guillot va concedir el desembre de 1971 a l’Armand Cardona Torrandell i del que aquest any en fa el 40è aniversari.

Punt Sant Jordi 2011 - XIII Premi Ynglada-Guillot (1971)

També aprofitem per recordar-vos que el proper dissabte, 23 d’abril, les biblioteques de la ciutat romandran tancades.

A continuació us presentem una selecció de novel·les amb la seva corresponent ressenya i de les quals recomanem la seva lectura i que a partir d’avui ja estaran disponibles a la nostra Biblioteca:

La caçadora de cossos de Najat El Hachimi. La seva segona i esperada novel·la és el relat de la vida d’una dona que a través de les seves experiències sexuals intenta trobar la seva pròpia realitat. L’autora amb aquesta obra posa sobre la taula el debat de si només amb el sexe s’aconsegueix la felicitat.

Empremtes que mai s’esborren de Camilla Läckberg. L’agent Patrik Hedström es disposa a gaudir del seu permís de paternitat per cuidar la Maja, que acaba de fer un any. Així comença el darrer  llibre de Camilla Läckberg, un cop més ens ofereix un trama irresistible acompanyada d’uns personatges fascinants que han fet d’ella una de les autores de novel·la negre més populars del moment.

Novetats Sant Jordi 2011

Habitaciones cerradas de Care Santos. Lectura apassionant i adictiva, una història plena d’intrigues, d’amor i tragèdia amb un rerefons d’un món que va marxar per no tornar mai més. Es fa un recorregut històric i social que ens convida a reflexionar sobre la feble memòria que transmetem  a les generacions que ens segueixen.

La casa cantonera de Sílvia Alcantara. Després de l’èxit d’Olor de Colònia, Alcantara publica la història de dues germanes que tornen a la casa de la seva infància després de la mort de la seva mare, per endur-se tot allò que els pugui interessar. Crea un ambient tancat i opressiu, amb uns personatges que es deleixen per agafar aire i esbandir tot un passat dens i carregat.

Prométeme que serás libre de Jorge Molist. Després de l’èxit de L’anell i La reina oculta, se’ns apropa al fascinant món del Renaixement a través d’un documentat relat que parla d’amor, passió, venjança, por, valor i llibres. Una novel·la on els llibreters es converteixen en herois. Un homenatge al món del llibre i al plaer de la lectura: aventura trepidant, història, emocions, personatges inoblidables, capacitat de sorprendre amb girs inesperats i molt més.

Fácil de matar de Maruja Torres. Beirut és l’escenari de la novel·la on Maruja Torres ha creat una mena d’alter ego, la Diana Dial, una periodista prejubilada , ex corresponsal d’un important diari, que decideix abocar totes les seves energies a fer de detectiu. Es preveuen noves entregues amb la mateixa protagonista que passaran a diferents escenaris del món.

Novetat Sant Jordi 2011

L’home de la maleta de Ramon Solsona. Guanyadora del Premi sant Jordi 2010, explica la història d’un músic d’orquestra jubilat i vidu que un cop es jubila decideix anar a viure un mes a casa de cadascuna de les seves tres filles. Un cop allà, assisteix perplex als brutals canvis d’un món que no entén i que li és totalment aliè. Retrat rondinaire i burleta de l’home que prova de comprendre per què la societat ha canviat tant, sense trobar-hi respostes clares.

Amor i Guerra de Núria Amat. Primera novel·la en català d’Amat i per la qual s’ha endut el 31è Premi Ramon Llull. És un relat ambientat a la Guerra Civil espanyola i que té com a personatges principals a Valentina Mur, una artista que viu una història amb un burgès, i Ramon Mercader, l’home que el 20 d’agost de 1940 va acabar amb la vida de Lev Trotski amb un cop de piolet.

Us deixem amb la Guia de lectura de Sant Jordi 2011 d’adults, la infantil la podeu consutar a la nostra web, on podreu consultar les principals novetats que protagonitzaran la Diada d’aquest any (aquí en pdf):

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari