Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Xavier Vernetta presenta “País de llops”

Xavier VernettaDemà divendres, a les 7 de la tarda, en Xavier Vernetta visitarà la  Biblioteca Armand Cardona i ens parlarà del seu darrer llibre País de llops, una novel·la realista i d’intriga sobre els franquistes de Barcelona i sobre l’ambició sense límits entre els poderosos d’aquest país als anys 60. La presentació d’aquest acte anirà a càrrec de l’escriptora vilanovina Mercè Foradada.

La novel·la comença quan Carles Maria Rovirosa i Branhauer, marqués de Torregrossa, llegeix al diari un article que el deixa preocupat. Fa vint-i-cinc anys que ha acabat la guerra. A què treu cap remoure velles històries? És dimarts 24 de març de 1964. L’exlegionari Francisco de Paula Goyanes no ha menjat gran cosa, però tampoc no té gana. Més aviat es prendria un glop de licor abans de tornar a la barraca on viu. No es que sigui alcohòlic, només vol que el deixin en pau. Quan beu, acaba parlant més del compte i això és perillós. El periodista Celestino Sánchez-Pereda compta els bitllets que ha acumulat al llarg dels darrers anys. Són molts diners, però en necessita més. Posa un full a la màquina Portada de “País de llops”d’escriure i comença a redactar un article. Sap que pot molestar algunes persones, però és difícil progressar sense molestar ningú. Finalment, el coronel Manuel Asensio posa les cartes sobre la taula i somriu. Li agrada guanyar, i en especial li agrada veure com els altres perden. La Guerra Civil va fer perdedors, però també vencedors. Aquells vint-i-cinc anys havien creat un País de llops.

Xavier Vernetta és escriptor, traductor, professor de literatura i crític literari; llicenciat en Història Contemporània i en Filologia Catalana. Ha escrit novel·la juvenil i contes infantils. L’any 2003 va obtenir (ex aequo) el Premi de narrativa que atorga la Fundació Enciclopèdia Catalana per Parlem d’amor.

Al 2007 va aconseguir el Premi de Narrativa Lleida. Aquest premi no és un reconeixement a una obra acabada, el que es premia és un projecte de narració en la modalitat de novel·la i que Vernetta va presentar amb el títol Ambició, ja que parlava sobre l’ambició social, política i econòmica en la dècada dels 60. Però un cop finalitzada la novel·la el títol definitiu seria País de llops.

A continuació podeu veure un vídeo en el qual Xavier Vernetta en persona ens explica coses de País de llops :

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari