Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Agujas de papel’ de Marta Gracia Pons

portada-AGUJAS-DE-PAPEL-676x1024“En mi mesita de noche acumulaba revistas de moda llegadas de la capital francesa e incluso bocetos que yo misma me atrevía a dibujar sobre diseños que causaban furor en todo el mundo.Desde que había abandonado la niñez y me habían permitido vestirme como una mujer hecha y derecha, mi entusiasmo por el modelaje me había llevado a imaginar-me a mí misma retratada en las portadas de las revistas que tan cuidadosamente guardaba, vestida con las prendas y los accesorios más lujosos y exclusivos”.

Aquest és el gran somnni d’Amelia Rovira,  filla d’una de les famílies més pròsperes de la burgesia catalana tradicional, vol esdevenir model d’alta costura i treballar per als modistes parisencs de més renom.

En una època de grans transformacions socials, el seu desig de ser una dona independent mostrarà l’evidència de dos mons ben diferents, antagònics i enfrontats, el de la classe alta amb els seus privilegis i el dels més desafavorits, disposats a qualsevol cosa per tal d’aconseguir la llibertat i la justícia. L’Amelia s’enfronta a l’oposició de la seva família i comença una nova vida lluny de casa seva per aconseguir el seu propi destí.

i_xvsDypAquest és el fil argumental d’Agujas de papel, la primera novel·la de Marta Gracia Pons, nascuda a Terrassa l’any 1988 i llicenciada en història, especialitzada en època contemporània.

Actualment es dedica a la docència i l’escriptura i des de sempre ha mostrat el seu interès pel paper canviant de les dones al llarg del temps.

A aquesta novel·la aconsegueix traslladar-nos a la Barcelona, París, Cuba, Tampa, Nova York…és un viatge no solament pels ideals d’una fémina liberal en ple segle XIX sinó de llarg a llarg d’aquestes impressionants ciutats.

Malgrat la joventut de l’autora, Marta Garcia Pons té un objectiu molt clar: lluitar pels seus somnis, i la protagonista només podia ser una dona que nedés a contracorrent.

Des que va tenir la primera idea i fins a veure la novel.la publicada han passat dos anys, tot i que ara ja ha començat a escriure els primers capítols del seu nou projecte literari.

Us deixem amb el booktràiler de la novel·la.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari