Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Exposició ‘Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil’ a la biblioteca Cardona

Territoris fantàsticsDurant aquest mes d’abril, entre el 8 d’abril i el 2 de maig, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell acull l’exposició Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil que se centra en aquella literatura que ha fet de la fantasia el seu ingredient bàsic. Fixa l’atenció en aquells contes, còmics i novel·les on l’autor juga amb dos mons, un de real i un de fantàstic.

Aquesta mostra s’integra per nou banderoles que repassen els diferents àmbits temàtics i una exposició de fons de documents relacionats:

1 Presentació i crèdits
2 Llocs de pas
3 Mitjans de transport
4 i 5 Territoris fantàstics
6 Els habitants
7 Aventures fantàstiques
8 La batalla entre el bé i el mal
9 La fantasia al cinema

Molts dels seus protagonistes tenen la sort o el poder de trobar un mitjà de transport o un passadís secret que els permet accedir a un territori que sovint es regeix per unes regles diferents, on els personatges tenen característiques plenes d’imaginació, on algunes de les aventures són inimaginables en el nostre món, on la lluita entre el bé i el mal sovint és present, on el temps s’estira i s’arronsa com un xiclet, i moltes altres coses.

Exposició Territoris fantàsticsA través d’aquesta exposició, produïda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, es convida als visitants a viatjar als Territoris fantàstics que es troben en els llibres, però sobretot a través de la seva lectura, dels seus llocs de pas i dels mitjans de transport que aquests proposen.

Amb motiu d’aquesta exposició la Biblioteca Cardona ha editat una guia de lectura que recull tot tipus de documents relacionats amb la literatura fantàstica: contes, novel·les, pel·lícules, còmics,… i que podeu consultar a continuació:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari