Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Albert Manent Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2011

Albert Manent i SegimonÒmnium Cultural ha atorgat el 43è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a l’escriptor, filòleg i historiador Albert Manent i Segimon, distingit per “la importància i l’exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, que ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

Nascut a Premià de Mar el 1930, ha destacat en el camp de la poesia, la narrativa, l’assaig i la història. Ha col·laborat amb diversos mitjans de la premsa escrita i especialment amb “Serra d’Or”, de la qual és cofundador; ha rebut alguns dels premis culturals més importants de Catalunya i és soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

L’acte d’entrega de la 43a edició del guardó tindrà lloc el proper 17 de juny al Palau de la Música Catalana. Fins aleshores, Òmnium organitzarà diferents actes per donar a conèixer l’obra i la figura del premiat. El jurat ha destacat que la trajectòria d’Albert Manent és “un clar exemple de maduresa literària i historiogràfica i de compromís i activisme cultural amb Catalunya”. També s’ha destacat especialment la seva obra com a historiador, ja que “des del compromís ha treballat amb gran esforç en la recuperació del patrimoni cultural català a través de la memòria oral i escrita, a través de la recerca de documents dispersos que han passat a engrossir de manera decisiva els fons bibliogràfics i documentals de l’Arxiu Nacional de Catalunya i de gran nombre d’arxius comarcals”.

En el següent vídeo podeu veure les primeres impressions d’Albert Manent en l’acte de l’anunci del premi:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari