Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


“Camps de maduixes” de Jordi Sierra i Fabra

Portada de “Camps de maduixes”Aquest mes d’abril llegirem una novel·la de literatura juvenil que ha estat un èxit de vendes des de la seva publicació, com també ho ha estat la traducció castellana del mateix.

El llibre en qüestió és Camps de maduixes de Jordi Sierra i Fabra. L’obra comença en un hospital, quan neix el dia, i la Luci està en coma a causa de d’una pastilla d’èxtasi, la droga de disseny més de moda. Els seus amics reflexionen sobre el que va passar el dia anterior. L’Eloi, el seu xicot, busca desesperat al camell que li va vendre la pastilla per tractar de salvar-li la vida. Només analitzant què contenia la droga sabran els metges a què s’enfronten. La Luci es converteix en notícia de la premsa depredadora i en unes poques hores tot es convulsiona al seu voltant: els seus pares, la seva germana petita, la millor amiga que és bulímica i la necessita per lluitar contra la seva malaltia, els metges, la policia que persegueix el camell i aquest que s’enfronta al seu cap… I mentre, la Luci lluita una partida d’escacs amb la mort.Jordi Sierra i Fabra

Jordi Sierra i Fabra va néixer a Barcelona el 1947. Amb vuit anys va ser la seva primera incursió en la literatura i amb dotze ja havia escrit la seva primera novel·la llarga. Reconegut especialment per la seva obra en el camp de la literatura infantil i juvenil, escrita tant en català com en castellà. Autor prolífic i traduït a 25 idiomes, figura en els programes escolars de diferents països. També destaca per la seva tasca d’estudi de la música rock i pop. Recentment ha creat una fundació que porta el seu nom i que té com a objectiu promoure la creació literària entre els joves.

Si voleu conèixer més llibres d’en Jordi Sierra i Fabra podeu clicar aquí i consultar el catàleg.

L’any 2003 TV3, TVG i Canal 9 adquireixen els drets per portar “Camps de maduixes” a la pantalla. I la versió cinematogràfica s’estrena l’any 2005, essent emesa en diverses televisions autonòmiques. Tot seguit podeu veure un recull d’escenes de la pel·lícula:

El Club de Lectura per a Nois i Noies de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquest llibre el dissabte 30 d’abril a les 17h. Us esperem!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari