Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El fill que vull tindre

el fill que vull tindre

Quin fill volia tindre el meu pare?
Quin fill voldria tindre jo?
Quin iaio voldria que fóra jo per al seu fill?
Quin pare haguera volgut tindre el meu fill?

Quan era xiquet m`era impossible imaginar-me a mi mateix com sóc hui. Estic a mig camí. Allunyat ja d`aquell xiquet que botava als bassals d`un descampat i massa lluny encara del iaio que seré algun dia i al que hui sóc incapaç de comprendre. Tinc una inquietant sensació d`estar al mig, d’estar molestant amb el meu obsessiu sentiment de responsabilitat.

Aquest dissabte a les 8 del vespre es podrà veure al Teatre Principal “El fill que vull tindre”, un espectacle de la companyia valenciana El Pont Flotant, que a casa nostra farà participar activament el grup de teatre de Compex i l’Escotilló Jove grup de teatre. El projecte participatiu cerca la implicació de gent gran i joves per parlar de la temàtica de l’obra: la relació entre avis, pares, fills, mestres, i l’educació en general.

“El fill que vull tindre” és el recull escènic del diàleg intergeneracional sorgit durant les sessions d’un taller de creació escènica al voltant del valor, la dificultat i l’esforç que requereix educar. Conflictes, pors, desitjos… Una dramatúrgia teixida amb el fil del temps, no exempta d’autocrítica, d’humor, tendresa i ironia. Un tribut de pares a fills i de fills a pares, malgrat els retrets. Present, passat i futur es troben en escena per contar-nos històries que parlen de la vida, de com estimem els nostres fills i els nostres pares, i de com ens costa comunicar-nos.

El pont flotant és una companyia de teatre valenciana estable que neix l’any 2000 com a grup d’investigació sobre la tècnica de l’actor. Ja van visitar el Teatre Principal l’any 2010 amb l’obra “Com a pedres”. Els seus resultats són fruit d’un treball de creació col·lectiu, caracteritzat per una clara voluntat de reflexió sobre noves formes de comunicació i expressió teatral contemporània. La companyia fa un treball de creació magnífic, que poques vegades es pot veure a Catalunya. L’espectacle es va estrenar a la passada Fira de Tàrrega amb molt bona acollida.

Després de la representació, el Principal proposa una trobada dels espectadors amb la companyia per conèixer el procés de creació d’aquesta companyia valenciana, caracteritzat per la voluntat de recerca i reflexió entorn les noves formes de comunicació i d’expressió teatral.

escoles que canvienAprofitem per presentar-vos de la darrera novetat al Fons Escola de Pares de la Biblioteca, el llibre de Cèsar Bona Les escoles que canvien el món.

Hi ha escoles que estan canviant l’educació. No són a Finlàndia ni a Suècia, són aquí. Unes són rurals i altres públiques, algunes tenen alumnes d’infantil i de primària, altres, a més, de secundària, de batxillerat o d’FP, però totes són «escoles Changemarker» i estan preparades per liderar una autèntica transformació educativa.

César Bona ha viatjat a set ciutats i pobles seguint el camí d’algunes de les escoles que lluiten perquè cada nen i cada nena tingui l’oportunitat de convertir-se en un agent de canvi. Aquests centres compten amb alumnes motivats, mestres compromesos i pares còmplices. cesar bonaEscoles excel·lents des d’un punt de vista acadèmic, amb un projecte integral en el qual el respecte, la creativitat, la imaginació, el treball en equip, l’empatia, la interacció amb el barri i amb la societat són el millor camí per completar l’ensenyament de les assignatures tradicionals.

L’autor ha entrevistat a mestres, pares i alumnes i ens narra, amb una veu personal i propera, els projectes que estan duent a terme, el que han aconseguit i com tots nosaltres, sigui quina sigui la nostra edat, podem aportar-hi molt. No hem d’oblidar que els nens no són els adults del demà, són els habitants del present. Si reforcem la seva creativitat natural, la seva imaginació desbordant, i treballem l’empatia, la solidaritat i el respecte, poden canviar el món. No en el futur, sinó ara.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat també trobareu el llibre La Nova educació: els reptes i desafiaments d’un mestre d’avui, i d’altres obres que parlen de la pedagogia.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari