Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


David Monteagudo va presentar “Marcos Montes”

David Monteagudo i Albert Carrasco GuasquesPortada de “Marcos Montes”Divendres passat, 18 de març, el poeta i amic Albert Carrasco Guasques va presentar a la Biblioteca Armand Cardona el llibre d’en David Monteagudo, “Marcos Montes”.

Després de la novel·la “Fin”, presenta aquest relat curt que explica l’experiència d’un obrer en veure’s atrapat en una mina d’or després d’un accident, i de les dificultats que troba quan intenta sortir-ne.

Presentació de “Marcos Montes”En resposta a les preguntes dels assistents, Monteagudo va acceptar els paral·lelismes amb l’incident dels miners xilens a la mina San José, però confessà que es va inspirar en un incident semblant que va passar ja fa uns anys, i en el temor real que va patir a la fàbrica on treballava i una màquina amb la qual estava treballant es va posar en funcionament amb ell dintre. Aquests dos fets el van fer reflexionar sobre el gran esforç mental per superar una situació extrema com la dels miners i es va decidir a escriure “Marcos Montes”.

David MonteagudoTambé en resposta a les preguntes del públic, David Monteagudo va explicar que té deu manuscrits més ja acabats i que segurament l’any vinent publicarà un altre.

David Monteagudo, un gallec establert a Vilafranca del Penedès, va ser casteller durant cinc anys, i encara està molt vinculat a aquest món. Potser per això en les seves novel·les trobem noms dels seus amics castellers, i concretament a “Marcos Montes” hi ha tres personatges amb noms de Bordegassos de Vilanova.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari