Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


5a Setmana del Món Laboral a la Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG

portada

La Xarxa de Biblioteques Municipals celebra del 13 al 17 de març la Setmana del #MonLaboral, i ho fa organitzant un seguit d’activitats adreçades als ciutadans que estan en procés de cercar feina, que tenen esperit emprenedor, o que volen millorar la seva formació continuada.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure i difondre els recursos relacionats amb la cerca de feina, l’emprenedoria, i tot allò relacionat amb el món laboral que es pot trobar a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Dimecres 15 de març a les 20 h a la biblioteca Joan Oliva es farà la taula rodona “Capital humà, el recurs més important de les empreses”, a càrrec de Carmen Pérez, experta en processos de selecció de personal; Sònia Ramos, managing partner de TuAlly; i Laura Tornay, directora de recursos humans d’Ako. Presentació de l’acte a càrrec de Conxi Martínez, empresària i membre de Dones d’Empresa de l’ADEPG.
Què és el més important per les empreses a l’hora de trobar el millor candidat? La resposta a aquesta pregunta és una bona eina que ens pot ajudar a l’hora de buscar feina. Es parlarà, també, sobre la proposta de llei sobre els currículums cecs per tal de no discriminar per raó de gènere, i es donarà una visió del mercat de treball actualment al territori. En col•laboració amb l’ADEPG i Dones d’empresa Penedès-Garraf.

A banda d’aquesta activitat, també s’ofereixen diversos tallers pràctics per aprofundir en les habilitats de les persones que busquen feina. El mateix dimecres 15 de març de 10.30 a 13 h, a la biblioteca Joan Oliva, es farà la xerrada-taller “On i com buscar feina?”, a càrrec de Laura Giadanes, de l’IMET. S’explicarà com organitzar la recerca, de quines eines disposem, i on es pot trobar ofertes de treball. Les places són limitades i amb inscripció prèvia (ja oberta) a la biblioteca.

El mateix dimecres, de 16.30 a 18.30 h, i dijous 16 i divendres 17 de 10 a 13 h a la biblioteca Armand Cardona Torrandell, es farà la xerrada-taller “Internet. Tinc un ordinador i un CV i ara què?”, a càrrec de David Puig, de l’IMET. Aprèn a navegar per Internet i crea el teu propi correu electrònic per poder enviar el currículum a les ofertes de treball. La sessió del 15 de març només està adreçada a persones que no estiguin familiaritzades amb els ordinadors. Les places són limitades i amb inscripció prèvia (ja oberta) a la biblioteca.

Dijous 16 de març de 16 a 17 h a la biblioteca Joan Oliva es farà la xerrada-taller “Preguntes més freqüents en una entrevista de feina, i què diem sense fer res”, a càrrec de Montserrat Martínez, de l’IMET. Les places són limitades i amb inscripció prèvia (ja oberta) a la biblioteca.

Per programar totes activitats, la xarxa de Biblioteques Municipals ha comptat amb la col·laboració de l’IMET (Institut Municipal d’Educació i Treball), de l’ADEPG (Associació d’Empresaris del Penedès-Garraf), i de la seva secció Dones d’empresa.

portades 1

portades 2

Aprofitant la cel·lebració de la Setmana del Món Laboral, us presentem algunes de les novetats recentment incorporades al Fons Especial del Món Laboral de la Biblioteca Armand Cardona:

- MF1788_3: planificación e iniciativa emprendedora en pequeños negocios o microempreses, d’Ignacio Martínez Candil.

- 24 formas de mejorar el rendimiento personal y de tu equipo, de Michael Maginn

- Charlas Ted. La guia oficial TED para hablar en público, de Chris Anderson

- Controla el estrés en el trabajo. Renueva tu energía, Reduce la carga. Logra el equilibrio.

- Céntrate en el trabajo importante. Concentrate. Logra más. Administra tú energia.

- El libro de los negocios.

- Comercio electrónico. De José Fulgencio Martínez Valverde i Fernando Rojas Ruiz.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari