Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Gatos ilustres

portada«Un gat és un autèntic luxe… ho veus caminar per la teva habitació i en el seu caminar solitari descobreixes un lleopard, fins i tot una pantera. L’espurna groga d’aquests ulls et recorda tot l’exotisme amagat en l’amic que tens al costat, en aquest animalet que miola de plaer quan li acaricies.»
Doris Lessing

El suposat amor de Doris Lessing pels gats ve de lluny. Quan li van donar el Premi Nobel, el 2007, estava molt preocupada pel mal humor del seu gat a causa de les trucades telefòniques i les visites dels periodistes.

L’autora del llibre que us portem avui com a novetat, Gatos ilustres, l’obre amb les experiències de a la granja africana on es va criar. En el seu recorregut ens porta fins a la seva vida adulta a Londres, en un viatge a través dels continents i dels anys que té com a fil conductor a molts dels gats que van formar part la seva vida.foto2

Agressius alguns, molt dignes altres, tots a la recerca d’atenció, aquests animals corrents es converteixen en criatures extraordinàries sota la mirada atenta de Lessing. Les il·lustracions de Joana Santamans donen el toc de gràcia a un text que en si mateix és una autèntica delícia literària, tot i que de vegades us pot semblar un relat cru de les seves vivències amb els felins. Cru i desagradable…

Filla de pares anglesos, Doris Lessing va néixer a Pèrsia (ara Iran) el 1919, i a l’edat de cinc anys es va traslladar amb la família a Zimbabwe. Des de 1949 i fins a la seva mort, va residir a Londres. Va ser una de les escriptores més influents del segle XX i va obtenir prestigiosos Doris-Lessingguardons com el Premi Príncep d’Astúries en 2001 i el Premi Nobel de Literatura el 2007.
Autora prolífica, sovint conflictiva en els seus plantejaments i genial narradora, d’entre els seus llibres destaquen El Cuaderno dorado, La terrorista bona, De nuevo, el amor, La clivella, Alfred i Emily i seus reculls de relats, com Històries de Londres: contes i apunts. Acompanyen la seva obra narrativa diversos llibres d’assaig i diversos volums de tarannà autobiogràfic, entre els quals es troba Made in England.

Aquí trobareu totes les obres de Doris Lessing disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari