Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Pablo Heras Casado

440“Una interpretació lluminosa i urgent, equilibrant amb destresa les transicions entre reflexions emotives i episodis d’exuberància (…) Heras-Casado és el que qualsevol ment pensant consideraria un jove director de primera” -The New York Times.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú podeu trobar el darrer número de la revista 440clàssica.cat, del grup Enderrock, i que està especialment dedicat als concerts de la temporada 2016-2017 de L’Auditori de Barcelona. A la seva portada hi ha una imatge del personatge que us presentem avui, Pablo Heras-Casado, que és un dels punts forts de la temporada de música antiga.

Nascut a Granada el 1977, Heras-Casado ha deixat ja de ser jove promesa després de més de vint anys fent música amb passió i disciplina a parts iguals.
De Victòria a Shostakovich, de Verdi a Sotelo, Pablo Heras-Casado es mou amb inusitada familiaritat pels repertoris més dispars, en una actitud que diu molt i molt bo sobre la seva ferma concepció de l’ofici.pablo heras casado
Titular de l’Orchestra of St. Luke’s des de 2011, actualment és el principal director convidat del Teatre Real de Madrid, amb el qual espera desenvolupar un feliç maridatge durant el pròxim lustre.
Amb més de trenta funcions ja a les seves esquenes al fossat del Metropolitan de Nova York, alguns apostem per ell no només com a titular de la New York Philharmonic, sinó també com a titular de a l’històric coliseu metropolità de la capital novaiorquesa.
Mortier, Boulez, Barenboim o Hogwood, entre d’altres mestres, han deixat la seva empremta en la personal trajectòria d’aquest director granadí cridat a fer música amb autenticitat.
Una batuta polifacètica i versàtil, capaç d’enfrontar-se  tant amb la música antiga com amb el repertori contemporani, passant per descomptat pels clàssics més conspicus.

portadaEl seu darrer enregistrament, Symphonies nos. 3 & 4 de Felix Mendelssohn-Bartholdy, amb l’Orquestra Barroca de Friburg, també el podreu trobar a la Xarxa de Biblioteques municipals de la ciutat.
Felix Mendelssohn-Bartholdy és un compositor desvirtuat pels prejudicis. La seva aparença com epígon del classicisme amaga un interior complex i subjectiu. Avui se’l veu com hereu de Beethoven, per davant de Brahms o Wagner. Pablo Heras-Casado ha desenvolupat una afinitat natural cap la seva música. Ho va demostrar el 2014 amb la seva Segona simfonia, Lobgesang, al capdavant de l’Orquestra de la Ràdio Bavaresa.
Ara revela l’essència post-Schubertiana i prewagneriana de la Tercera i la Quarta, les anomenades Escocesa i Italiana. Versions brunyides pel dinamisme i el dramatisme, tot i dirigir l’Orquestra Barroca de Friburg amb instruments d’època.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari