Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


175è aniversari del naixement de Gustavo Adolfo Bécquer

Retrat de BécquerEl 17 de febrer de 1836, a Sevilla, va néixer Gustavo Adolfo Domínguez Bastida, altrament conegut com a Gustavo Adolfo Bécquer, l’obra del qual es considera el punt de partida de la poesia moderna espanyola. El nom de Bècquer se’l posà, igual que el seu germà Valeriano, perquè pertany a la seva ascendència paterna, una noble família de comerciants flamencs establerta a la capital andalusa en el segle XVI.

BécquerLa seva vida es va veure molt marcada per la seva infantesa, amb la mort prematura dels seus pares, i també per l’ambient que el va envoltar al llarg de la seva infantesa i de la seva joventut, ja que el seu pare, el seu oncle i el seu germà eren pintors, i la seva padrina, una dona amb certa sensibilitat literària, va posar al seu abast la seva gran i variada biblioteca.

Tota la seva obra la va publicar en diaris i revistes i no va ser fins després de la seva mort que els seus amics es preocupen d’editar-la, moguts per l’ànsia d’acomplir el seu últim desig (‘Si és possible, publiqueu els meus versos. Tinc el pressentiment que mort seré més i millor conegut que viu’) i per ajudar els seus fills que es quedaven en una situació econòmica delicada.

La seva obra es troba bàsicament recollida en les ‘Rimas’, setanta-sis poemes breus, i les ‘Leyendas’, on es recopilen les seves narracions en prosa i que podreu trobar a les biblioteques de Vilanova en diferents edicions.
Rimas
Leyendas

Monument a Sevilla 

Per conèixer les altres obres de Bécquer que hi ha a les biblioteques vilanovines, podeu clicar aquí.

I podeu començar a gaudir de la seva poesia en el següent video:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari