Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘El sueño del mamut’ – Santos

SANTOS_el_sueno_del_mamut_potada

Aquesta setmana trobareu com a novetat a l’espai de la música de la biblioteca El sueño del mamut, el segon llarg de la banda Santos.

Santos és un grup format per diversos músics de Barcelona que, com ells mateixos diuen, “ronden perillosament els 40”. Ells són Jordi Calatayud (veu), Roger Marín (baix), Andreu Cunill (guitarra), Alex Vivero (guitarra) i Santos Berrocal (bateria i percussió) i Florenci “Fluren” Ferrer (teclats).

El sueño del mamut ha estat coproduït per ells mateixos al costat de Ricky Falkner, ex-membre d’Standstill.

La banda va debutar amb Homenaje publicat el 2013. Tots dos treballs han estat enregistrats als estudis de Barcelona Blind Records, propietat de dos dels membres del grup, Santos & ‘Fluren’, que han produït a altres grups com Sidonie, Love of Lesbian, Mucho, Izal o Supersubmarina.

Per a ‘El sueño del mamut’ han volgut distanciar-se del so fresc de “banda de directe” que caracteritzava el seu primer treball i jugar i experimentar amb els recursos de l’estudi. El resultat és un disc cuinat a foc lent que es deté en el detall i aprofundeix en els arranjaments més elegants. Deu cançons rodones on destaca l’efecte ‘crooner’ de la gran veu de Jordi, entre el Sinatra més salvatge i el Richard Hawley més sofisticat.

Els membres del grup tenen una llarga trajectòria en altres bandes. Com ja hem dit, Santos & ‘Fluren’ són uns reconeguts productors de l’escena indie.

banda

Jordi Calatayud, originari de Vilanova i la Geltrú, va militar en Something, banda de l’underground barceloní que va destacar durant els 90 amb el seu disc Is i que ha acabat convertint-se en un dels discos de culte més reconeguts de l’escena psicodèlica comtal. Alex Vivero va formar part de la formació clàssica de Sol Lagarto, banda de rock amb la qual va editar dos discos, Andreu Cunill formava part dels Freewheelin Tornados i en Roger Marin va militar en la banda Ultraplayback.

Es consideren un grup d’amics que fan música i en aquest disc han comptat amb col·laboradors com Joan López, Beth Rodergas, Quique González, Pere Jou o Martí Perarnau.

El grup ha estat un dels seleccionats del programa GPS Girant Per Sales, un Circuit de Músiques Populars concebut per a la promoció de les músiques actuals, facilitar als artistes emergents un circuit de concerts i sales més enllà de la seva pròpia comunitat autònoma i potenciar a la música en directe. Està patrocinat per l’Institut de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM) i coordinat per la Federació Coordinadora del Circuit de Músiques Populars.

Us deixem amb el seu videoclip ‘Ficción’.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari