Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Be safe’ de Xavier-Laurent Petit

Durant el mes de febrer continuem amb la lectura d’un dels llibres seleccionats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil per participar al 15è Premi de Literatura «Protagonista Jove», que té per objectiu estimular la lectura d’imaginació entre els nois i noies.

Be safesEl llibre en qüestió és Be safe del francès Xavier-Laurent Petit. Aquesta obra ens explica la història d’en Jeremy, un jove que, a diferència de molts membres de la seva generació que han marxat voluntaris a la guerra d’Iraq, es dedica a cercar feina. Quan passa el temps i no en troba aprofita l’oportunitat que l’exèrcit li ofereix d’allistar-se, només per formar-se en un ofici, i accepta. Però quan acaba el curs el destinen allà, a Iraq, amb el pretext que la seva formació serà molt útil en aquell context.
La narració de la història es construeix a través dels correus electrònics que en Jeremy envia al seu germà petit , l’Òscar, i que l’ajuden a superar la pressió d’un escenari tens, commovedor, ben diferent del que revela a les cartes als seus pares.
La novel·la, que reflecteix molt bé la vida dels soldats i l’angoixa tensa que pateixen els familiars, ha estat guardonada amb el premi Sorcières 2009, el més prestigiós de la literatura juvenil de França, atorgat per l’Associació de Bibliotecaris Francesos i un col·lectiu de llibreters especialitzats en literatura infantil i juvenil, i també els premis Dévoreurs de Livres 2008, Sésame 2008, Nouvell Revue Pédagogique 2007 i Frissons Vercors 2007, entre d’altres.

Xavier-Laurent PetitXavier-Laurent Petit, nascut a la regió de París el 1956, va estudiar filosofia i va fer de professor. Actualment es dedica a l’escriptura i és un dels autors per a joves més reconegut de França, on ja ha publicat més d’una vintena d’obres, que captiven els lectors per la profunda humanitat dels temes que tracta i pel ritme narratiu de les seves històries.

A les biblioteques de la Xarxa podeu trobar les següents obres seves:

• 153 días en invierno
• Be safe
• El desfiladero de las mil lagrimas
• Hijo de la guerra
• El oasis

Obres de Xavier-Laurent Petit 

El Club de Lectura per a Nois i Noies de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquest llibre el dissabte 26 de febrer a les 17h. Us esperem!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari