Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Cinema i lectura

cinema_i_literatura_gran.gif

Hi ha molts contes, còmics i novel·les que han passat del paper a la pantalla del cinema o de la televisió. De vegades és el contrari: primer surt la pel·lícula i després es publica el llibre. I sempre ens trobem amb la mateixa pregunta:

Què és millor llegir primer el llibre o mirar la pel·lícula?

literatura-en-el-cine.jpgUna mostra són els còmics que han passat a la pantalla: Les aventures d’en Tintín o d’en Mortadel·lo o l’Astèrix que el podem trobar en animació i en largometratge al cinema. D’altres còmics com l’Snoopy o l’Spirou també han saltat de la vinyeta a la pantalla.

Els contes clàssics de tota la vida: Els tres porquets, El gat amb botes o La caputxeta vermella també han estat animats en diferents versions o a través de les aventures de les Tres bessones.

I també moltes novel·les com La volta al món en 80 dies, Robinson Crussoe o l’Oliver Twist que també podem triar, si les llegim o les mirem a la pantalla.

Llibres que han triomfat passen amb gran èxit pel cinema: Harry Potter, Sang de tinta, Coraline, Como adiestrar a tu dragón, Charlie y la fábrica de chocolate, Kika superbruja, El pequeño vampiro o el zoo d’en Pitus són alguns exemples.

I d’altres vegades passa al contrari: una pel·lícula animació o llargmetratge passa al paper. Alguns exemples els trobem a La llave màgica, Un puente hacia Terabithia… 

audiobook_1.jpgL’evolució de les biblioteques i l’accessibilitat als fons documentals ha animat l’edició de novel·les o pel·lícules en àudio adreçades a persones amb algun tipus de discapacitat. Així doncs a la biblioteca podeu trobar els audiollibres de Harry Potter, Las amistades peligrosas, Los crímenes de la calle Morgue, La Metamorfosis, Las mil y una noches, Oliver Twist…

I tú què prefereixes?

Vine a la Biblioteca, podràs triar la manera d’entrar al món de la fantasia: els ulls o l’oïda et tranportaran al món màgic de la imaginació…

TU TRIES!!

1 Comentari fins ara

  1. Àlex Dijous 17 de Febrer de 2011 - 15:44 h

    Jo primer llegir i després mirar!!! Segur!!!

Deixa un comentari