Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de Novetats – Febrer 2011

Selecció de novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de febrer, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Aquest mes destaquem, entre les novetats per adults, l’assaig de Ferran Gallego El Mito de la transición: la crisis del franquismo y los orígenes de la democracia, 1973-1977: aquest estudi desmunta el mite de la transició espanyola i descobreix els errors i renúncies que va cometre l’esquerra en una negociació que va fer possible que el bloc social del franquisme salvaguardés l’essencial dels seus privilegis.

També us volem recomanar la darrera novel·la d’Haruki Murakami, De què parlo quan parlo de córrer, un treball que es troba a mig camí entre el llibre d’autosuperació i el relat de ficció. De què parlo quan parlo de córrer explica el canvi vital que va representar per a Haruki Murakami l’autodisciplina marcada per la voluntat de córrer.

Selecció de novetats

Entre els còmics podreu trobar el darrer Premi ACBD de la crítica a França Dios en persona, de Marc-Antoine Mathieu, un relat en forma d’ironia sobre els processos mediàtics i les campanyes de publicitat. Mostra que els dubtes sobre l’existència de Déu mai deixen d’estar d’actualitat, i que tant els que creuen com el que no, tenen sempre alguna cosa que opinar sobre Déu.

Entre les novetats de la secció infantil destaquem el llibre publicat dins la col·lecció Ginjoler del Cep i la Nansa, Tot l’any de Lola Casas, que ens mostra un interessant recorregut per les estacions de l’any a través de les poesies infantils de la Lola Casas, acompanyades de les acurades il·lustracions d’en Pere Cabaret.

També us recomanem el llibre Tinc dret a ser nen d’Alain Serres que us servirà per conèixer, aprendre i comprendre els drets dels infants de la veu de nens de tot el món i de qualsevol condició a través d’artístiques il·lustracions i d’un text amb un
marcat caràcter poètic. Una obra que celebra el 20è aniversari de la Convenció sobre els Drets del Nen, signat el 20 de novembre de 1989.

Selecció de novetats

Pel que fa a la música us presentem la darrera obra del productiu John Zorn, In search of the miraculous: hymns, prayers and sacred dances, un dels grans exponents de les noves tendències musicals. Un treball inspirat en pràctiques esotèriques, màgia blanca, rituals i mites antics. El resultat és notable: música essencialment amable i interpretada amb nervi ferm.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula Malditos bastardos visió “tarantiniana” de la Segona Guerra Mundial a partir del protagonisme d’un curiós grup de mercenaris que es dedica a aniquilar l’exèrcit alemany; diàlegs magistrals, violència i sentit de l’humor típics de l’autor. A destacar l’excel·lent interpretació del coronel nazi Hans Landa (Christoph Waltz), Oscar al millor actor.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Febrer

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari