Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Premio Nacional de Ilustración 2016 per a Javier Sáez Castán

“Un llibre és un jardí que es guarda en una butxaca”, diu el guanyador del Premio Nacional de Ilustración del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte d’aquest any.

I pensem que té tota la raó del món!

El jurat ha valorat la seva capacitat per a construir mons i per la qualitat de les seves obres, grans clàssics contemporanis.

isabel20091125151843Javier Sáez Castán, nascut a Osca l’any 1964, és Il·lustrador i escriptor especialitzat en llibres per a nens i àlbums. Va estudiar Belles Arts, especialitat de Dibuix a la Universitat Politècnica de València, i després es va establir a la província d’Alacant, on inicià la seva carrera en el camp de la publicitat i poc després comença la seva obra com a il·lustrador .

Actualment també s’exerceix com a professor i conferenciant.

La seva proposta gràfica recorda als gravats dels llibres d’Història Natural del segle XIX, tot i que la seva obra es nodreix de referents que vénen d’art modern. Els seus llibres inclouen referències a diversos idiomes no només en el text sinó també en la il·lustració.

Les paraules formen part de les il·lustracions no pel seu interès filològic sinó pel potencial gràfic que aporten a la imatge. Així els mots són part de la imatge de la mateixa manera que qualsevol un altre objecte.

9530_3

Javier Sáez Castán conta que la seva relació amb la il·lustració comença just abans de la seva etapa a la facultat. “De petit passava el temps dibuixant i fent llibres, però mai vaig pensar que m’hi dedicaria de manera professional. Per a mi, només era un joc. Vaig acabar tornant a la meva ocupació de quan era petit sense adonar-me’n, perquè tot va ser una casualitat”.

Amb anterioritat també ha estat distingit amb el premi Mejor Libro Ilustrado a la Feria Internacional del Libro Infantil y Juvenil de México, l’any 2004; Mejor Libro del Año del Banco del Libro de Venezuela, l’any 2005, per la seva obra Animalario universal del profesor Revillod,; el Premio al Arte Editorial de la Cámara Nacional de la Industria Editorial Mexicana en la categoria juvenil per Objetos ¿conocidos? l’any 2007; i el concurs Invenciones, d’Ediciones Nostra l’any 2009 per La venganza de Edison.

El pequeño rey ekare-javier-saez-castan-el-armario-chino 9788493486358 DIA POR DELANTE PORTADA DEL LIBRO LOS TRES ERIZOS DE JAVIER SAEZ CASTAN

Altres obres seves són Picopelosplumas y el hombre pájaro, Pom…Pom…¡Pompibol!, Los tres erizos i El armario chino, entre d’altres.

Trobareu totes aquestes obres a la Sala Infantil de les Biblioteques de Vilanova: Javier Sáez Castán

Us deixem amb una petita entrevista amb l’autor.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari