Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La Constitució segons Benegre.cat

Amb una mica d’humor.

 

portadaPotser no ho havíeu notat, però es veu que hi ha un debat sobiranista damunt la taula. Pel que pugui passar, Benegre.cat s’avança als esdeveniments escrivint dues constitucions en clau satírica, perquè… “Si hem de fer camins separats, almenys procurem que tothom vagi ben calçat”.

La Constitució segons Benegre.cat, el llibre que us presentem avui, és una paròdia de Constitució feta pels mateixos humoristes que fan les notícies fictícies de la pàgina web. Dues constitucions en un llibre reversible! Una per quan Espanya hagi de viure sense els catalans i una altra per quan Catalunya esdevingui un estat. Amanit amb il•lustracions originals d’Àlex Roca.

En ser “una constitució”, la lectura es farà a través d’articles i les seves parts respectives. El que fan és basar-se en la constitució per anar tractant diferents temes que hi apareixen (habitatge, sanitat, mobilitat, etc.) adaptada al moment actual i utilitzant als personatges polítics del moment. Hi ha barbaritats tan enormes i tan exagerades que no poden fer-te riure més, perquè ja se sap que l’humor és part de saber veure les coses bones, però també les dolentes, els errors que cometem i els paranys que ens empeny a cometre de vegades el nostre bon judici influenciat per valors i creences.

RajoyArtur_MasFem paròdia dels nostres vicis i ens en riem com els que més. Aquesta és una gran virtut del poble català, una virtut que es veu reflectida en un èxit absolut dels programes televisius d’humor àcid com al Polònia, que fa més de 10 anys que està en antena, perquè som capaços de tenir clar el que pensem i tot i així veure i criticar els nostres errors.


Benegre.cat
és un espai virtual a internet, una pàgina logoweb on un equip de professionals de la comunicació aposten per la ironia, l’humor i l’absurd. Aspiren amb humilitat a ser dignes successors dels seus avis que, el 23 de juny del 1931, van fundar el setmanari El Be Negre per esperonar el país amb els seus textos satírics.

El Be Negre
va ser un setmanari satíric i polític català dirigit per Josep
be negreMaria Planes i Martí que va estar relacionat estretament amb la biografia de la Segona República Espanyola. Va néixer dos mesos després de la proclamació de la Segona República, i va desaparèixer el 15 de juliol de 1936, abans de l’inici de la Guerra Civil Espanyola, després d’haver realitzat un total de 245 números.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari