Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


La Setmana Bio

NP_SetmanaBiO2016.jpg_1152044387Del 20 al 29 de maig es celebra La Setmana Bio, una iniciativa del Departament d’Agricultura que agrupa tot d’actuacions encaminades a promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològica.

L’interès pels productes ecològics va creixent arreu d’Europa i del món, cada cop hi ha més consumidors interessats en aquest tipus de productes, obtinguts a partir d’un sistema que utilitza substàncies i processos naturals i cerca l’obtenció d’aliments d’alta qualitat que no danyin el medi ambient ni la salut humana.

Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, com a marca pensada per a agrupar sota un sol paraigües totes aquelles actuacions programades per qualsevol persona, entitat o agent promotor que encaixi amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer els aliments ecològics entre els consumidors catalans.

La Setmana Bio ja arriba, aquest 2016, a la quarta edició i, com en ocasions anteriors, el seu programa contindrà diversos tipus d’actuacions, com ara visites guiades a finques, granges i empreses de productors ecològics, xerrades divulgatives, activitats escolars, promocions gastronòmiques i comercials, etcètera, que se celebraran del 20 al 29 de maig arreu de Catalunya.

activitats

A les Biblioteques de Vilanova podreu trobar material relacionat amb Agricultura biològica, Aliments naturals o Horticultura.

A Vilanova existeix una cooperativa de consum responsable, La Vinagreta. L’entitat va néixer l’estiu del 2009 de la inquietud d’un grup d’amigues i amics de Vilanova i la Geltrú amb ganes per trobar vies de consumir de manera més responsable, entenent que el consum és quelcom que caracteritza les nostres societats benestants i que l’exercim sense cap mena de control social.

És un espai de trobada de consumidors que ens organitzem per a consumir productes eco-biològics i de proximitat, i intentem resoldre així qüestions de sobirania alimentaria, ecologia, economia alternativa i salut que tant ens preocupen, beneficiant-nos també de la compra en grup i evitem així els intermediaris.

Actualment tenen la seva seu al local de Can Pistraus, espai on organitzen les comandes i hi fan les assemblees i altres trobades.

docsforactionsUna d’aquestes activitats és el Docs For Action.
D enunciar el model de consum actual
Formular alternatives transformadores
Actuar per frenar el canvi climàtic

Es tracta d’un cicle de documentals, debats, mercat de productes de proximitat, cuina d’aprofitament i dinar de profit, per sensibilitzar sobre el canvi climàtic i les seves causes, debatre sobre els impactes ambientals, socials i econòmics de l’actual model econòmic i de consum i visualitzar alternatives per a un futur més just i sostenible, en el marc de la sobirania alimentària i la transició energètica.

El cicle tindrà lloc entre el 27 de maig i el 19 de i l’organitzen conjuntament amb el Cineclub Sala 1 i, hi col·laboren l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Teatre Principal, el Mercat del Centre i el de Mar, L’Espiga d’Or o Slow Food del Garraf i Penedès, entre altres.

Us deixem amb el tràiler de documental ‘Just eat it’ que parla de l’escàndol del malbaratament dels aliments.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari