Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El libro de Shakespeare

portadaÉs la prudència el component principal del valor o ens fa a tots covards la consciència? Vivim dies d’immaduresa o és aquest l’hivern de les nostres desgràcies?

El llibre que us recomanem avui, El llibre de Shakespeare, recorre l’obra de William Shakespeare i ofereix una eloqüent informació sobre les temàtiques, les trames i els personatges de les seves obres de teatre i sonets.

Amb un llenguatge clar, ofereix útils esquemes i enginyoses il·lustracions que fan d’ell la introducció ideal a les obres de l’autor anglès, entre les quals s’inclouen des d’El mercader de Venècia fins a les grans tragèdies de Hamlet, Otel·lo, El rei Lear i Macbeth.

Tant el neòfit àvid d’entendre els versos i les trames de l’obra de Shakespeare com l’aficionat interessat en una perspectiva original de les seves peces preferides del Bard trobaran en aquest llibre material valuós sobre la seva obra.

Aquest any es commemora el quatre-cents aniversari de la mort de William Shakespeare, el 23 d’abril de 1616. Shakespeare fou un dramaturg, poeta i actor anglès, considerat un dels més grans de la literatura universal.shakespeare

Només amb els seus versos hagués ja passat a la història de la literatura; pel seu geni teatral, i especialment per l’impressionant retrat de la condició humana en les seves grans tragèdies, Shakespeare és considerat el millor dramaturg de tots els temps.

Shakespeare va publicar en vida tan sols setze de les obres que se li atribueixen; per això, algunes d’elles possiblement s’haguessin perdut de no publicar (pocs anys després de la mort del poeta) el Folio, volum recopilatori que serviria de base per a totes les edicions posteriors.

Les obres de Shakespeare han estat traduïdes a les principals llengües i les seves obres dramàtiques continuen representant-se per tot el món. A més, moltes cites i neologismes de les seves obres han passat a formar part de l’ús quotidià, tant en anglès com en altres llengües. Amb el pas del temps, s’ha especulat molt sobre la seva vida, qüestionant la seva sexualitat, la seva afiliació religiosa i, àdhuc, l’autoria de les seves obres.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu tots aquests documents sobre l’escriptor britànic, i més de 160 de diferents formats amb les seves obres.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari