Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Noves revistes de labors: Ottobre i Tricotar en casa

CAPCELERA

Aquest any a la biblioteca hem preparat un nou fons especial que trobareu al primer pis de la Biblioteca, Fet a mà. Un espai que agrupa una àmplia selecció de títols que fomenten l’esperit creatiu i d’autosuficiència en diversos àmbits de la vida: decoració, manualitats, patronatge, arts tèxtils…

Aquests documents tenen el seu complement al fons de revistes, on tenim diverses que tracten l’actualitat d’aquestes matèries. A la secció de premsa trobareu revistes de costura com Burda o Patrones, de labors com Labores del Hogar i d’altres.

Avui us volem presentar les subscripcions més recents que hem incorporat al nostre fons.

La revista Ottobre Design és una revista especialitzada en moda infantil que es dissenya a Finlàndia. La revista es publica en set idiomes, incloent-hi l’espanyol i cada número conté més de quaranta dissenys pels més petits de la casa amb els patrons complerts i les instruccions per cosir les peces de roba.

ottobre-design-mujer-22016-en-espanol Ottobre1

Per nens publiquen quatre números l’any, coincidint amb les estacions: hivern, primavera, estiu i tardor, però també es publiquen dues revistes a l’any amb moda per dones.

Al seu blog podreu trobar per descarregar en format .pdf els patrons d’alguns dissenys senzills amb tutorials amb fotografies com per exemple: calcetes per bebès, una bossa-flor, una gorra de punt i moltes altres coses!

La revista té un blog oficial, si sabeu una mica d’anglès trobareu tutorials de parts d’alguns dissenys de la revista i també de costures extres.

I en castellà trobareu el Blog Fans de Ottobre, un grup de costureres aficionades que recopilen els dissenys cosits per altres blogueres de models de les diferents revistes i també organitzen el que en anglès es denomina ‘Sew along’ amb patrons extrets de la revista.

dona nens

Què vol dir ‘Sew along’? Una bona traducció al català seria ‘Cosim plegades’. Des del blog proposen cosir un model d’un número concret de revista, pot ser tan per nens com per dones, i ens donen recomanacions a l’hora de comprar els materials que necessitem per cosir la peça triada i cada dia, durant uns dies determinats, publiquen uns detallats ‘pas a pas’ amb fotografies. Una bona forma d’aprendre i fer la costura més divertida!

A partir del 25 d’abril proposen cosir el model African Print o Horizontal de la revista de dones 2/2016. Si us animeu, trobareu la revista a la secció de premsa de la biblioteca.

tricotarencasa10I per les amants de les labors tenim la revista Tricotar en casa, una de les publicacions més recents del grup Alternativas Publicitarias, que també publica altres revistes tan conegudes com Labores de Ana o Patchwork en casa, que també podeu trobar a la biblioteca.

La revista consta de 5 números l’any. A cada número podeu trobar una secció amb tendències, recomanacions de botigues, webs, llibres, etc. I després un catàleg de propostes per teixir, des de peces de roba fins complements com bosses, espardenyes, etc.

També a cada número trobareu un resum dels punts bàsics com el dret o el revés, els punts bàsics de ganxet, brodat…així com les instruccions per fer cada un dels models que surten a la revista.

Si us interessa aprendre a teixir i no podeu fer cap curset us recomanem els vídeo-tutorials de We are Knitters, en trobareu molts al seu canal de Youtube. Us deixem amb un vídeo per aprendre a fer punt del dret.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari