Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tricicle de la Z a la A

portadaAmb 35 anys de trajectòria teatral a l’esquena, El Tricicle ha trobat ara el moment de recollir les seves anècdotes i vivències, salpebrades amb bromes internes, reflexions de tot tipus i molts apunts sobre el seu que fer teatral al llibre Tricicle. De la Z a la A.

A través de gairebé tres-centes pàgines els tres membres del grup, Joan Gràcia, Carles Sans i Paco Mir han donat forma a aquesta mena d’”enciclopèdia del codi Tricicle” sempre des d’un punt de sortida clarament humorístic i amb aquest contrapunt de fer les coses sempre amb ànim irreverent. I per mostra, el començar aquest diccionari per la lletra Z i acabant amb la A.

Així, al llarg del llibre s’explica com Artur Mas, quan encara no era president, va rebre “per error” unes plantofades de Joan Gràcia quan feia el paper de boxejador i “va veure com les ulleres li sortien disparades a causa d’un cop de dreta mal calculat”, o com quan dalt de l’escenari la funció decau i un d’ells diu ‘Pim-pam‘, tots tres s’activen i es donen “marxa”.

Així mateix, els tres membres aprofiten l’obra també per repassar comptes pendents, com ara el fet que encara no han cobrat el percentatge de taquilla per la pel·lícula ‘Palace’, fet que atribueixen a “un error i qualsevol dia d’aquests rebrem un xec“.

Una enciclopèdia que conté tota la trajectòria del famós grup teatral en petites dosis. Des de l’agosarament del començament dels tres amics, el moment en que Chicho Ibáñez Serrador els porta a la televisió i els fa visibles, o la seva presentació davant de milions d’espectadors de tot el món a la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992, fins a la personalitat dels components del grup, les anècdotes que rodegen la seva feina i els seus viatges, la seva manera d’enfocar la feina de còmics, el seu sentit cívic, les seves manies, les seves relacions, les seves esperances i els petits fracassos que encara fan més brillant el seu triomf.

tricicle
No és un llibre ni psicològic ni transcendental“, concreta Carles Sans, “però inclou tècniques per a vestir-se de pressa o per saber trobar el punt just d’energia per sortir a escena“. La relació entre els membres del grup és llarga, 35 anys són més que suficients per assolir una sincronia entre companys de gresca i d’ofici. Tot i això, l’elaboració d’aquest llibre ha fet surar alguns secrets ocults durant tot aquest temps. “Hem descobert percepcions que teníem els uns sobre els altres, és com si li demanessis a la teva esposa que escrivís un llibre sobre tu“.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú trobareu també l’enregistrament en DVD de la seva obra Terrifici.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari