Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de Novetats – Gener 2011

Selecció de novetats 

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la nova selecció de novetats, en aquest cas la corresponent al mes de gener, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Aquest mes destaquem, entre les novetats per adults, la novel·la de Sergio Vila-Sanjuán Una heredera de Barcelona: a la Barcelona de 1920 un jove advocat i periodista monàrquic entra en relació amb personatges molt diversos: una cabaretera que no diu tot el que sap; un líder anarquista que vacil·la entre el pactisme i la violència; un general que arriba a la ciutat per imposar l’ordre sense contemplacions, i una bella i adinerada comtessa decidida a mantenir la seva independència…

Novetats gener 2011

També us volem recomanar el DVD El Bulli, història de un sueño que, en 4 DVDs, reuneix la informació audiovisual més exhaustiva mai filmada sobre el restaurant de Ferran Adrià. Un concepte de documental de caràcter cultural, articulat en deu episodis de 55 minuts de durada.

Entre els còmics podreu trobar el darrer Premi de Còmic de Quebec i Doug Wright Award a la categoria de BestBook, Paul se muda de Michel Rabagliati, en el qual l’autor ens explica el pas de Paul de l’adolescència a l’edat adulta amb escenes íntimes, a vegades còmiques i altres commovedores, amb una gran delicadesa.

Entre les novetats de la secció infantil destaquem el llibre ¡Tú puedes! d’Ole Könnecke que ens fa pensar que, a vegades, els reptes de la vida són majors que el valor i les forces disponibles. Aleshores només podem fer una cosa: tancar els ulls i endavant. I quan els tornem a obrir, la vida és, de sobte, més bella.

Novetats gener 2011

També us recomanem el llibre de Jordi Sierra i Fabra, Historia de un segundo, que ens parla d’un amor adolescent que té com a protagonistes a Eliseo, de 16 anys, i a Elena, de 15, i on un segon d’amor pot ser més intens que cent anys de vida ja que s’hi concentra tot un món, tot un univers, fet d’amor, de tendresa i de desig.

Pel que fa a la música us presentem el documental sobre els Rolling Stones i dirigit per Martin Scorsese Shine a light que ens apropa de forma rigorosa, divertida i profundament humana als quatre membres de la banda al llarg del seu passat i el seu enèrgic present.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula Yo también: ¿para qué quieres ser una persona normal?, d’Álvaro Pastor i Antonio Naharro, que ens explica la història de Daniel, un jove de 34 anys, que és el primer europeu amb síndrome de Down en obtenir un títol universitari. Aquest és el punt de partida d’aquest film que defensa els valors de la diversitat i els drets de les persones amb discapacitat.

En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Gener 2011

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari