Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Hombres buenos’ d’Arturo Pérez Reverte

9788420403243A finals del segle XVIII, quan dos membres de la Real Acadèmia Espanyola, el bibliotecari Don Hermógenes Molina i l’almirall Don Pedro Zárate, van rebre dels seus companys l’encàrrec de viatjar a París per aconseguir de forma gairebé clandestina els 28 volums de la Encyclopédie de D’Alembert i Diderot, que estava prohibida a Espanya, ningú podia sospitar que els dos acadèmics anaven a enfrontar-se a una perillosa successió d’intrigues, a un viatge d’incerteses i sobresalts que els portaria, per camins infestats de bandolers i incòmodes vendes i posades, des del Madrid il·lustrat de Carlos III al París dels cafès, els salons, les tertúlies filosòfiques, la vida llibertina i les agitacions polítiques en vespres de la Revolució francesa.

Basada en fets i personatges reals, documentada amb extrem rigor, commovedora i fascinant a cada pàgina, Hombres buenos (2015) narra l’heroica aventura d’els qui, orientats per les llums de la Raó, van voler canviar el món amb llibres, quan el futur arraconava les velles idees i l’ànsia de llibertat feia trontollar-se trons i mons establerts.

escritor_arturo_perez-reverteArturo Pérez- Reverte (Cartagena, 1951) es dedica en exclusiva a la literatura, després de viure 21 anys (1973-1994) com a reporter de premsa, ràdio i televisió, cobrint informativament els conflictes internacionals en aquest període. Va treballar dotze anys com a reporter al diari Pueblo, i nou en els serveis informatius de Televisió Espanyola (TVE), com a especialista en conflictes armats.

Pérez-Reverte ha guanyat importants premis literaris i les seves obres han estat traduïdes a més de 40 idiomes. És membre de la Real Academia de la Lengua Española on ocupa la cadira ‘T’.

Algunes de les seves obres més conegudes són El maestro de esgrima (1988), La tabla de Flandes (1990), El club Dumas (1993), Territorio comanche (1994), La piel del tambor (1995), La carta esférica (2000), La Reina del Sur (2002), Cabo Trafalgar (2004), Un día de cólera (2007) y El tango de la Guardia Vieja (2012), entre moltes d’altres. Algunes de les seves novel·les han estat adaptades al cinema.

Un dels seus personatges més conegut és el Capità Alatriste. El primer volum de la saga, Las aventuras del Capitan Alatriste es publica el 1996 i des d’aleshores han aparegut 7 títols més.

Agustin Diaz Yanes va adaptar el personatge al cinema l’any 2006 amb l’actor Viggo Mortensen com a protagonista. El passat 2015, Telecinco va emetre una sèrie televisiva basada en les aventures del Capità. Amb 13 capítols no va obtener l’èxit esperat i no hi haurà una segona temporada.

A les Biblioteques de Vilanova podreu trobar totes les obres d’aquest autor: Arturo Pérez-Reverte

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dissabte 30 d’abril a les 18h. Esteu convidats a participar-hi!

Us deixem amb el vídeo de la presentació del llibre a la FNAC de Madrid.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari