Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Poesia i Apps? Sí !!

Avui es commemora el Dia Mundial de la Poesia….algú relaciona encara la poesia amb temps passats de melangia?

apli-Joana-Raspall Marti i Pol_aplicació

La poesia està més vigent que mai gràcies a les noves tecnologies i apropar la poesia de la Joana Raspall i d’en Miquel Martí Pol als infants ara es pot fer de manera lúdica a través de mòbils, tauletes o pissarres digitals.

A través de l’app “Un món de poesia” i “L’Univers poètic de Miquel Martí Pol” es pot adaptar el joc de paraules, les lletres, els ritmes, els sons i la musicalitat de la llengua d’ambdós autors a un entorn gràfic, tàctil, participatiu i educatiu.

Aquestes aplicacions ens permetran sota una concepció alegre, divertida i juganera accedir a la literatura com un fet quotidià i omnipresent doncs integren el contingut literari i els jocs educatius d’interacció en un mateix projecte.

screen480x480 7-300x152

Els jocs proposats no estan pensats perquè els infants estiguin només entretinguts sinó per educar el gust per la poesia i ajudar a comprendre el gust pels textos poètics.

joana_raspall1Joana Raspall és la poeta més recitada pels nens i nenes catalans, 140.000 criatures llegeixen els seus poemes cada any a l’escola, les biblioteques o a casa. La primera versió de l’aplicació conté 27 jocs educatius en què els joves usuaris podran ajudar l’autora a reconstruir els seus poemes, a caçar paraules perdudes o a salvar els llibres d’una biblioteca en flames.

“Un món de poesia” és un projecte creat pel nét de l’autora, Ernest Cauhé, sota la plataforma Tics Mediàtics i impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, l’Institut Català de les Dones, l’Ajuntament de Sant Feliu, la Fundació Lluís Carulla, les editorials La Galera i Baula i l’Eixam d’Amics de Joana Raspall.

El finançament per l’aplicació es va aconseguir mitjançant una campanya a Verkami. A cap de pocs dies d’encetar-la van doblar l’objectiu fixat, que era de 3.000 euros, i van acabar obtenint-ne 6.050. Això permetrà traduir l’App a l’anglès i també fer el primer capítol d’una sèrie d’animació amb Joana Raspall de protagonista, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

Miquel_Marti_i_Pol_ARAIMA20120128_0095_23Miquel Martí i Pol fou un poeta, escriptor i traductor català, un dels més populars del segle XX. i és l’autor d’un dels llibres poètics més venuts de la literatura catalana.

“L’Univers poètic de Miquel Martí Pol” pretén fer gaudir els infants de la literatura, donar-los la possibilitat de jugar amb els poemes i, fins i tot, animar-los a escriure i recitar els seus propis textos.

L’eina està pensada per apropar els infants d’entre quatre i deu anys a la literatura amb l’ús d’il·lustracions atractives i dinàmiques i de jocs que estimulen l’experimentació poètica i la creativitat. L’aplicació permet realitzar lectures amb diferents graus de profunditat, des dels nens i nenes que comencen a llegir o reconèixer paraules fins a aquells que poden comprendre els significats dels poemes.

El projecte de l’aplicació ha anat a càrrec de la Fundació Miquel Martí i Pol, amb el suport del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Roda de Ter, i amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol, la Biblioteca Bac de Roda i Ràdio Roda.

Totes dues aplicacions són gratuïtes i estan disponibles pels sistemes iOS i Android.

Pels amants del llibre tradicional, trobareu les seves obres a les Biblioteques de Vilanova: Joana Raspall, Miquel Martí i Pol

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari