Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


BOB ESPONJA!!!

En Bob esponja ha arribat a la Cardona!!!

bob-esponja-2.jpg

Aquesta és una sèrie de televisió homònima de dibuixos animats dels Estats Units, protagonitzada per una esponja marina. És la sèrie més famosa de les realitzades pel canal Nickelodeon, les conegudes com Nicktoons. L’any 2007, va ser nomenada per la revista TIME com un dels millors programes de la televisió . El seu canal original és Nickelodeon, però Bob Esponja és transmès per tot el món.
Va ser creat per l’artista , animador i biòleg marí Stephen Hillenburg i produïda per la seva companyia, United Plankton Pictures, Inc.
La sèrie està ambientada a l’Oceà Pacífic. Bob Esponja i els seus amics i veïns viuen a la ciutat fictícia Fons de Biquini, situada en una illa de la Micronèsia. El seu creador, Hillenburg, va afirmar que Bikini Bottom està basat en la ciutat real de Seattle.
Donat que està ambientada sota el mar, els seus personatges són marins: estrelles de mar, crancs, peixos… excepte un personatge que es un esquirol.

ELS PERSONATGES…

  • “Bob esponja” és el protagonista de la sèrie. És una esponja marina bob_esponja-8167.jpg(similar a una esponja de cuina) optimista i energètica que viu en una casa en forma de pinya. Treballa al Crustaceo Crujiente  –una hamburgueseria– fregint hamburgueses. Els seus hobbies són practicar karate amb la seva amiga Arenita, caçar meduses i fer bombolles de sabó amb el seu amic Patricio. Sempre suspèn l’examen de l’autoescola, perquè es posa molt nerviós a l’hora de conduir.
  • “Patricio” és el millor amic de Bob Esponja. És una estrella de mar de color rosa, molt mandrosa, ximpleta i bastant grassa que viu sota una roca.

patricio_estrella.jpg

  • calamardo_capitan.jpg“Calamardo” és el veí de Bob Esponja. La seva espècie es ambigua; s’aproxima a una fusió entre un calamar i un pop. Viu en una casa similar a un moai, i treballa amb el Bob Esponja al Crustaceo Crujiente  com a caixer. En Bob Esponja i en Patricio el consideren un amic seu, tot i que ell els odia per la seva imaginació i jocs estranys.
  • “Arenita” és una bona amiga d’en Bob Esponja. És l’únic personatge que no és una espècie marina, és un esquirol originaria de Texas, i per això ha d’anar amb un vestit de bussejar, excepte a casa seva, que és una gran cúpula d’aire. És una científica, i sovint practica esports com el karate juntament amb el Bob Esponja. 

arenita.jpg

  • don-cangrejo-jefe-de-bob-esponja.jpg“Don cangrejo”, és el cap de l’hamburgueseria Crustaceo Crujiente , i per tant, de Bob Esponja i d’en Calamardo. És un cranc molt avar, i fa tot el possible per aconseguir diners fent treballar molt als seus empleats pagant molt poc.Té una filla anomenada Perla, que és una balena.
  • “Plancton” és el principal antagonista de la sèrie. Regenta un restaurant de menjar ràpid al costat del Crustaceo Crujiente. Com que no té clients, sempre prova de robar la fórmula de les hamburgueses del Crustaceo Crujiente, les “cangreburguer”  per poder fer-se amb els seus clients.

plankton.jpg

  • gary.jpg“Gary” és la mascota de Bob Esponja. Tot i ser un cargol, actua i fa un sorollets molt semblants als d’un gat.

Ja podeu gaudir de les CINC PRIMERES TEMPORADES de la sèrie d’animació que més us agrada.

images.jpg

A l’expositor de la sala infantil trobareu tots dels dvd’s. Disponibles a partir de divendres 7 de gener.

 

Reserva el teu!!!
(una reserva per carnet)

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari