Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Poemes en llengua de signes

El passat dijous 23 de desembre es va presentar a la biblioteca el 10è títol de la col·lecció Ginjoler de llengua de signes catalana (LSC).

p1020185.JPG

Tot l’any és un recull de poemes de les diferents estacions on conflueixen la sonoritat poètica amb la visualitat gestual de la llengua de signes en un fantàstic llibre.

A l’activitat hi va participar Lola Casas, autora que va llegir alguns dels seus poemes acompanyada d’una intèrpret de llengua de signes.
Tot el públic assistent a la presentació va poder gaudir també dels poemes signats pel Frank Vidiella, un dels components de l’equip Ginjoler i representant de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

p1020193.JPG

La col·lecció Ginjoler va néixer l’any 2007 a partir de l’activitat de l’hora del conte interpretada en llengua de signes que es realitza periòdicament a la biblioteca Armand Cardona des de els seus inicis l’any 2003 i a través de la qual es va detectar que no existien en el mercat contes adaptats a aquesta llengua.

p1020209.JPG

Tots els contes de la col·lecció publicada pel Cep i la Nansa edicions, són originals i inclouen una adaptació del text en un llenguatge més senzill que va acompanyat dels signes seguint la mateixa estructura de la llengua oral. Al final del llibre hi ha una cançó popular i un dvd amb el conte signat en LSC.

L’equip Ginjoler està format per diferents professionals: educadors, logopedes, bibliotecaris i moltes ganes de treballar.

Des de la biblioteca volem felicitar a totes les persones que fan possible aquesta col·lecció.

p1020205.JPG

PER MOLTS ANYS!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari