Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El mètode KonMari

magia del ordenMarie Kondo és una autora japonesa i consultora d’organització. Ha escrit quatre llibres sobre l’art d’organitzar i porta venuts gairebé quatre milions de còpies en 33 països. Ha estat traduïda a múltiples idiomes entre ells el coreà, xinès, francès, alemany, anglès i espanyol.

Kondo es va interessar des dels cinc anys per les revistes de decoració que comprava la seva mare i pel ‘katazuke’, terme japonès que fa referència a les accions de netejar i ordenar.

Quan va ser a l’institut li agradava ordenar les prestatgeries mentre els seus companys practicaven esport i en els anys d’Universitat posar les coses en ordre l’ajudava a superar la pressió dels exàmens.

Un dia va experimentar un estat de consciència d’ordre perfecte i va decidir fer de la seva passió la seva professió amb el seu senzill mètode KonMari, que conjumina la filosofia oriental, el feng shui i el coaching inspiracional.

Marie KondoHa estat inclosa en la llista de les 100 persones més influents del món elaborada per la revista Time en 2015 , sent l’única japonesa d’aquesta llista a més de l’escriptor Haruki Murakami.

El seu llibre La mágia de l’orden: herramientas para ordenar tu casa…¡Y tu vida! li ha obert les portes al mercat en espanyol.

Segons l’autora japonesa: “La veritable vida comença després de posar la teva casa en ordre”.

La gurú de l’organització ha aconseguit vendre milions d’exemplars dels seus llibres a tot el món amb asseveracions com aquestes: “Quan experimentis el que és tenir una casa realment ordenada, sentiràs com s’il·lumina tot el teu món”; “ordenes la teva casa, però també ordenes els teus assumptes i el teu passat. El resultat és que pots veure amb claredat el que necessites i el que no”.

Així doncs, si voleu gaudir d’una vida ordenada, on regni el positivisme, només heu de seguir els 9 punts bàsics que proposa el mètode.

big_b856210bad78038a0b3c680f6154db7e1.- Ordena les peces per categories, no per localització. És a dir, reuneix tota la roba de la casa –estigui on estigui- i prepara’t per col·locar-la d’una vegada per sempre.

2.- Guarda únicament les peces que et transmetin emocions d’alegria.

3.- Prescindeix del que no s’usa (si no ho necessites tu, tampoc ningú de la teva família).

4.- Abans de tirar la roba acomiada’t d’ella “amb gratitud pel servei donat”.

5.- Ordena correctament i de forma efectiva una sola vegada i ja romandrà sempre ordenat.

6.- No facis maratons d’ordre, ja que té efecte rebot. Crea una rutina de neteja.

7.- Comença a ordenar les coses més fàcils. Així no abandonaràs.

8.- No compris caixes ni materials d’emmagatzematge petit. Omplen l’espai de l’armari.

9.- El més important: aprèn a doblegar la roba correctament per estalviar espai!

I aquí és on el mètode KonMari ens ha sorprès. Per exemple, els mitjons no s’emmagatzemen units en les convencionals “boles”. És millor formar una espècie de cadena.

A Internet podeu trobar molts vídeos amb les tècniques per plegar la roba de la Marie Kondo.

Us deixem amb un sobre com doblegar les samarretes.

A les Biblioteques municipals podeu trobar La mágia del órden i altres llibres sobre economia domèstica.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari