Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Els estranys talents de la Flàvia’ d’Alan Bradley i ‘Simple’ de Marie-Aude Murail

Protagonista Jove 2010El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT), en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, convoca el 15è Premi de Literatura «Protagonista Jove» amb el propòsit d’estimular la lectura d’imaginació en els nois i noies.
A tal efecte, una comissió d’experts en literatura per a joves ha seleccionat els vuit llibres en català, quatre per a cada grup d’edat. La selecció de llibres s’ha fet d’entre els publicats entre el juliol de 2009 i el juny de 2010.

Al Club de Lectura anirem llegint els llibres seleccionats per aquesta comissió d’experts per la franja de 15-16 anys, i comencem amb els dos que segueixen:

Els estranys talents de la FlàviaEls estranys talents de la Flàvia d’Alan Bradley (Guanyadora del premi Debut Dagger Award de novel·la policíaca).- La jove Flavia de Luce, una setciències amb peculiars dots investigadores, queda atònita quan al matí descobreix un cadàver al seu jardí. A l’instant li ve a la memòria la conversa airada que el seu pare va mantenir la nit abans amb un desconegut. I pel que sembla no és ella sola que la va sentir. Immediatament les seves cèl·lules grises es posen en funcionament i no s’aturaran fins descobrir de què va tot allò. Una novel·la d’intriga a mans d’una detectiu que manté una curiosa relació amb els veïns.

Alan BradleyAlan Bradley ha publicat molts llibres infantils i escriu regularment columnes sobre art i estil en diversos diaris canadencs. Els seus relats per a adults s’han emès a la CBC i s’han publicat en diverses revistes literàries. Va guanyar el primer Premi Saskatchewan Writers Guild de literatura infantil. Viu a British Columbia, Canadà. Amb La dolçor al fons del pastís començà la sèrie de la detectiu d’onze anys Flavia de Luce, gran aficionada als verins…

SimpleSimple de Marie-Aude Murail.- En Simple sap comptar a tota velocitat, jugar amb els homes i dones que hi ha dins els telèfons. Té una edat civil que no es correspon amb la mental i el seu desembaràs sovint posa en dificultats els que l’envolten. Té en Kléber, un germà que està acabant el batxillerat que se l’estima. I té un pare que passa d’ell. Quan en Kléber se l’endú a viure al seu pis d’estudiants, l’autora amb una exquisida sensibilitat aconsegueix, malgrat les dificultats de convivència que tots els personatges de la novel·la s’enamorin d’ell i també els lectors.

Marie-Aude MurailMarie-Aude Murail fa més de vint anys que escriu per a joves i té una vuitantena de títols publicats. La seva popularitat a França és excepcional: ha venut més d’un milió d’exemplars, ha guanyat més d’una desena de premis i no para de guanyar nous lectors. A casa nostra és coneguda per l’entranyable novel·la Quina passada! i amb aquesta obra l’autora planteja, amb una gran dosi d’humor, la relació intensa i complicada entre en Kléber i el seu germà Simple que pateix una discapacitat mental.

El Club de Lectura per a Nois i Noies de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquests llibres el dissabte 29 de gener les 17h. Bones Festes i Bones Lectures!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari