Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


FLIC 6, Festival de literatura i Arts Infantil i Juvenil

cartel-flicEl Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil és un festival ple d’experiències i creació literària que convida a les famílies a gaudir de la literatura i les arts, apostant per la innovació i l’experimentació en els formats culturals i promou la creació al nostre país, apropa iniciatives internacionals a les nostres terres a través del ‘crossing art literari’ i posa especial atenció en incentivar l’acció literària en espais poc habituals, així com en fer-la arribar a públics amb risc d’exclusió social.

Per això han iniciat la campanya ‘Cap nen sense cultura’, on conviden a empreses, organitzacions i a particulars a facilitar l’accés al festival a famílies en una situació de vulnerabilitat social i econòmica.

La temàtica d’aquesta sisena edició és la literatura de viatges i aventura, que esdevé l’eix vertebrador de tota la programació sota el lema “Aventura’t amb la literatura”. Per aquesta edició s’ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora argentina Marisol Misenta, més coneguda com a Isol, i ha creat el personatge il·lustrat que acompanya el lema del festival, les fotografies són de Tristán Pérez-Martín, i la nova imatge gràfica del Flic és obra de la dissenyadora Maria Molsosa.

Tantàgora-Flic_1390web_P-e1443622219996-384x384El Flic es celebra a diverses ciutats de forma itinerant, té un programa per a les escoles i una trobada professional.

Pensant en el públic familiar, per aquest proper cap de setmana 30 i 31 de gener estan previstes dins de la programació narracions, tallers , accions amb llibres, espectacles i performances, com ara Viatges de conte, 100.000 Passages, El concert de les paraules, Espai Kit, Pòquer literari, El silenci d’Hamelin, Aventura a les fosques, Explica’m una pel.li, Roald Dahl al quadrat, Peuitoc, El camerino de Maquillatge, La volta al món en 300 globus…. i aniran a càrrec de Tantàgora , Josep Pedrals, El burro dels jocs, Maria Antònia Salas, Anna Manso, Farrés Brothers & Cia., Roger de Gràcia, Aina Huguet, Beti Alemany i Gemma Garcia, Segni Mossi, Sílvia Marimon i Roser Ros, entre d’altres.

Aquestes activitats tindran lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i al MACBA.

Imagen3

Us podeu descarregar el programa complert aquí.

El Flic Professional és una trobada internacional, interdisciplinària i intersectorial que, en aquesta sisena edició del festival, sota el títol «Dissenyant literatures: from paper to screen» reflexiona sobre el nou paradigma de la literatura infantil i juvenil i les múltiples possibilitats que ofereixen els mitjans digitals a l’art i a la creació literària. La jornada, que es celebrarà els dies 18, 19 i 20 de febrer al Museu del Disseny de Barcelona, està dirigida a il·lustradors, escriptors, creadors digitals i analògics, editorials, plataformes de mecenatge i finançament, així com a tots els professionals interessats en els processos d’innovació creativa i d’emprenedoria del sector literari i digital.

Flic Festival ha estat reconegut amb el segell de qualitat Europeu d’EFFE LABEL 2015-2016, que atorga l’EFA, (European Festivals Association) als Festivals que destaquen per la seva qualitat artística i que tenen un impacte significatiu, tant a nivell local, nacional com internacional.

Al web del Festival podeu trobar una selecció de llibres sobre el lema de l’Aventura. Hi ha històries per explicar Per Terra, Per Aigua, per Aire i Per Arreu!

Imagen2

A la sala infantil de la Biblioteca trobareu una exposició de fons amb molts d’aquests llibres que ens recomanen!

Us deixem amb un primer tast del Festival.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari