Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


WONDER, una novel·la molt humana i plena de sentiments

portadaQuan R.J. Palacio, l’any 2012 va publicar Wonder, no es podia arribar a imaginar que la seva novel·la arribés a ser tot un fenomen.

R.J. Palacio viu a Nova York amb el seu marit, els deus dos fills i els seus dos gossos. Durant molts anys ha estat directora d’art i dissenyadora de tapes de llibres. I sempre havia volgut escriure… fins que un dia quan estava amb els seus dos fills menjant un gelat en un parc va veure que al seu costat seien una nena amb la seva mare. La nena tenia un sever problema a la seva cara i el seu fill petit, al veure-la, es va posar a plorar i l’autora va decidir marxar amb els seus fills. Al vespre, pensant en la situació viscuda se’n va adonar que hauria estat molt millor afrontar les coses amb naturalitat ja que intentar solucionar realitats diferent amb el fet de no mirar, possiblement ni sigui la solució més correcta. Només fa faltar que aquella mateixa nit escoltés la cançó de Natalie Merchant, Wonder, per decidir començar a escriure.

«Em dic August, per cert. No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant.»

Aquesta és la carta de presentació de l’August, un nen de 12 anys que ha nascut amb una malformació a la cara. Ja des de ben petit ha patit tot un seguit d’operacions que l’han allunyat de l’escola i del món.

Després d’investigar sobre genètica i anomalies craniofacials, rj palacioR.J. Palacio comença a escriure una faula sobre la superació personal utilitzant diferents punts de vista. Aquest fet ajuda a construir una visió molt més amplia de la història, que ens permetrà reflexionar sobre qüestions referents a l’amistat i la superació de les adversitats. L’autora aconsegueix presentar un drama en to de comèdia, per acabar transmetent en el fons més tendresa que tristesa.

Wonder és lectura obligatòria als Estats Units des de l’any 2013 i ha estat el número 1 de la llista de llibres infantils més venuts a EEUU per a lectors d’entre 8 a 12 anys.

I aquí ara també després que les recomanacions escolars anessin prenent força, i que Pep Guardiola la recomanés en una entrevista radiofònica, després de que una de les seves filles la llegís a la seva escola de Nueva York i el llibre passés per les mans de tota la família.

el capitol del julianNomés a Catalunya se la leccion de augustn’han venut gairebé 100.000 exemplars en català i des de la seva publicació, segueix a la llista dels 10 llibres més venuts en català per tercer any consecutiu.

A les biblioteques municipals de la ciutat també trobareu El Capítol del Julian i La lección de August, de la mateixa autora.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari