Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – gener

SelNovetats
Aquesta és la selecció de novetats de l’any 2016, corresponent al mes de gener, i que inclou com sempre documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

portades1
Entre les novetats per adults trobareu Despertad al diplodocus, de José Antonio Marina, un assaig provocador que vol situar en el punt de mira públic el debat sobre el model escolar. El nostre sistema educatiu és com un dinosaure adormit, un organisme pesadíssim en un irritant estat de passivitat. Aquesta inèrcia afecta fins i tot als bons professors, que es troben cansats de lluitar contra un ambient desanimat i ple d’excuses.

Pel que fa a la literatura, us recomanem la novel·la Vae Victus, d’Albert Sánchez Piñol, la continuació de Victus, amb noves aventures de l’enginyer Martí Zuviría. Començant l’endemà de la caiguda de Barcelona, poc abans que Zuviría fugi a Amèrica, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els anglesos. Després tornarem a Catalunya, però també anirem a Londres, Alemanya i Nova Zelanda.

A la secció infantil us presentem Stína: la nena de gel, de Lani Yamamoto. Stína sempre tenia fred. A l’estiu, vestia mitges i mitjons i no podia ni apropar-se a una piscina. A l’hivern encara era pitjor, no sortia mai, mai, de casa. Com podien la resta de nens jugar a fora? Que no es morien de fred? Fins que un dia, la visita d’uns nens escalfarà el seu cor i canviarà la seva vida per sempre.

portades2
De les novetats de còmics us destaquem Los guardianes del Louvre, de Jiro Taniguchi. Després de passar un mes al museu del Louvre, Taniguchi signa un relat en colors directes ple de delicadesa, una travessa temporal i artística en la qual descobrim figures tutelars, familiars i desconegudes… els guardians del Louvre!

Pel que fa a la música us recomanem Music in exili, de Songhoy blues, una de les bandes indie més joves del panorama musical a Mali i que transpiren una gran influència blues a les seves cançons. Combinen la música d’arrel amb els aires rock&roll i blues que els varen donar a conèixer internacionalment amb el documental They Will Have to Kill Us First: Malian Music in Exile.

Per últim, a la secció de cinema us presentem la sèrie Twin Peaks, creada per Mark Frost i David Lynch, una sèrie de culte que va esdevenir en fenomen social a començaments dels 90 i que ara podran gaudir els aficionats al gènere amb aquesta edició especial. “L’excèntric agent del FBI Dale Cooper arriba a Twin Peaks, una petita població muntanyosa, per investigar el brutal assassinat de la jove i bella Laura Palmer”.

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats del mes de gener de 2016

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari