Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘El plagi’ de Sílvia Romero i Olea

9788475884806L’escriptura ha estat la gran il·lusió de la Carme Carreras des de ben jove. El seu company Joan, que ha conegut durant l’exili republicà a Mèxic, és un dels seus grans mestres literaris.

Però aïllada del món i òrfena, la Carme va darrere del gran amor que li doni l’empenta definitiva per viure. És una obsessió que l’acompanya i que, amb el temps, se suma al desig d’excel·lir en les lletres i de triomfar en el món literari. Res ni ningú pot apartar-la d’aquests objectius. Publica una novel·la, es fa famosa, s’enamora… i molts anys després la veiem en una clínica geriàtrica, convertida en una persona amargada, dominada per la culpa i la por.

L’Àngels Riudor, una jove periodista encara més ambiciosa que com va ser-ho la Carme Carreras, l’entrevistarà per conèixer-la, per saber quin gran secret amaga aquesta dona escriptora que, a la postguerra barcelonina, va enlluernar el món de les lletres amb la seva primera novel·la.
Fotografia - SÃ-lvia Romero i Olea - 400Sílvia Romero i Olea neix a Barcelona el 1962, i es llicencia en Filologia Catalana a la universitat d’aquesta mateixa ciutat. S’inicia en el món de l’escriptura amb la creació de contes infantils, alguns d’ells publicats a la revista Tretzevents.

Posteriorment treballa el relat breu, gènere amb el qual obté diversos guardons literaris, dels quals cal destacar el “III Premi Ramon Planes de Narrativa Breu” (2006) amb el recull de contes titulat Verbes.

També ha cultivat el gènere de la poesia i el dramàtic, però és en el camp de la novel·lística on s’hi troba més a gust i ha escrit diverses obres com Amor a sang freda, finalista del “II Premi Sèrie Negra de Novel·la” (2002); Ànima mesquina, guanyadora del “XVII Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó” (2004); Iskander. Un viatge a la màgia dels llibres, guanyadora del “5è Premi Lleida per a Projecte de Novel·la” (2006) i finalista del “I Premi Ictineu” (2009), escrit amb coautoria amb Alícia Gili; Júlia M., guanyadora del “IV Premi Ramon Roca Boncompte” (2008); i El camí del Bandama Vermell, guanyadora del “Premi Columna Jove 2010”, escrit amb coautoria amb Alícia Gili.

Recentment ha estat guardonada amb el “XVè Premi El Lector de l’Odissea” amb la novel·la Lladres d’històries, publicada per Proa el març de 2014 sota el títol El plagi.

A banda d’escriure, la Sílvia té molta experiència en el món dels clubs de lectura i ha actuat com a conductora del club “La Crisàlide”, a la biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú (des de 2008), club “Tardes literàries”, a la biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes (des de 2008), club “Celler de lletres”, a la biblioteca Ramon Bosch de Noya de Sant Sadurní d’Anoia (des de 2012).

També ha conduït el “Club de lectura d’adults” de l’Ajuntament de Canyelles durant el curs 2010-2011, i participa activament en el col·lectiu “Psicoanàlisi i literatura” des de 2005.

Des de gener de 2009 s’ha encarregat del bloc de crítica literària Caducitat immediata, malauradament desactivat a causa de la crisi econòmica, que també repercuteix i sacseja la nostra cultura.

Trobareu aquesta i altres obres de l’autora a les Biblioteques de Vilanova: Sílvia Romero

Aquí us podeu descarregar la fitxa d’aquest mes: ‘El plagi’ de Sílvia Romero i Olea

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el dissabte 30 de gener a les 18h. Esteu convidats a participar-hi!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari