Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Noves veus del pop a Catalunya

Noves veus del pop a CatalunyaEn aquesta ocasió us presentem una guia que recull el bo i millor que en els darrers temps s’ha fet dins la música pop catalana: guitarres punyents, veus melòdiques, dones que canten, ritmes i melodies que s’enganxen i moltes ganes de suggerir i arribar al públic.

Noves veus del pop a Catalunya respon a un moment d’efervescència pel que fa la producció de música pop a Catalunya. Ens trobem clars exemples en grups tant propers com La Brigada, Gentle Music Men, Suite Momo, The Bongo Experience o Enderrock i el pop catalàLadyLemon, però també trobem altres grups dins la resta del territori com Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien, Manel, Els amics de les arts, Le Petit Ramon o Delafé y Las flores azules.

Tot i això aquesta guia no només es nodreix amb els autors i les bandes sorgides en aquests últims anys, si no que també beu d’aquelles que ja tenen una llarga trajectòria però que han continuat estan al dia, com per exemple Mazoni, Love of lesbian, Mishima, Roger Mas o Sidonie.

Es tracta de l’últim crit d’una nova escena que es concentra en festivals com el PopArb, l’Altaveu, el Mercat de Música Viva de Vic o la iniciativa BandAutors, segells independents com BankRobber, Cydonia o DiscMedi i en sales de Barcelona com el Vinilo o l’Heliogòbal.

Els documents estan ordenats alfabèticament i no responen a cap classificació ni categoria; PopArbun dels trets que caracteritza aquesta tendència és que la conformen cantants i grups d’allò més heterogenis i permeables a tot tipus d’influències musicals. Els dos trets que caracteritzen els documents inclosos en aquesta guia és que es tracta  de música POP (entesa com la no clàssica) i que està feta a CATALUNYA (més enllà de la seva provinença o llengua en que canten).

Tots els enregistraments sonors d’aquesta guia són accessibles via el nostre catàleg i els trobareu exposats a la biblioteca Armand Cardona Torrandell entre el divendres 10 i el 18 de desembre.

1 Comentari fins ara

  1. Bea Divendres 10 de Desembre de 2010 - 17:19 h

    Una selecció fantàstica!

Deixa un comentari