Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Desembre 2015

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats corresponent al mes de desembre, i que inclou com sempre documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu L’Economia explicada als joves, de Joan Antoni Melé. Entén com funciona el món de l’economia i com pots gestionar les teves finances i influir positivament en la societat. Un llibre pensat per a que els joves d’avui es converteixin en adults amb consciència econòmica.

Pel que fa a la literatura, us recomanem la novel·la Días de perros, de Gilles Legardinier. Cansat de viure en el luxe, el riquíssim Andrew Blake decideix marxar a França… a treballar com a majordom! Allà conviurà amb diversos habitants, cadascun més peculiar… La relació entre ells és un caos, i l’Andrew no tindrà cap altra opció que intentar posar ordre a la casa… Ah, i fer-se amic de Méphisto, el gat d’Odile!

A la secció infantil us presentem Res no és com diuen els contes, d’Anna Tortajada. La Júlia és a punt de fer deu anys. Li sembla que, així que compti els anys amb dues xifres, ja serà gran. Ella no té ganes de fer-se gran, però tampoc sap com evitar-ho. Tampoc sabria arribar al país de mai més, on les criatures no creixen. Per sort, perquè està segura que tampoc li agradaria ser una nena perduda.

portades 2

De les novetats de còmics us destaquem Las abuelas dan el golpe, de Raquel Franco. Un assolellat matí d’agost, es presenten en una petita sucursal del banc de Roses i anuncien amb veu ferma: “Mans a dalt! Això és un atracament.” Poc importa que siguin quatre àvies indefenses, armades tan sol amb una crossa i un parell d’agulles de teixir. Aviat descobrirem la veritable raó d’aquest suposat atracament…

Pel que fa a la música us recomanem el llibre Música de Ministrers, dels vilanovins Francesca Roig i Xavier Orriols. La “Selecció de repertori dels Ministrers de la Vila Nova” té la gran virtut d’haver estat rodada empíricament per carrers i places, acompanyant autoritats, balladors, gegants i bestiari. Es tracta d’un repertori que acompleix amb escreix moltes de les funcionalitats d’aquesta música tan nostra.

Per últim, a la secció de cinema us presentem la sèrie Fargo: 1a temporada. Inspirada en l’univers fictici creat pels germans Coen a la pel·lícula del mateix títol estrenada el 1996, la sèrie no és una còpia de la pel·lícula però si manté nombrosos elements en comú amb ella com la temàtica policíaca, l’humor negre i l’ambient de violència. Globus d’or a la millor minisèrie.

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats del mes de

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari