Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


1 de desembre, Dia Mundial de la Sida

eix-agenda-67517La nostra ciutat se suma un any més als actes de commemoració del Dia Mundial de la Sida, que se celebra cada any l’1 de desembre.

Enguany, el lema de la campanya és “Accelerant per posar la SIDA a zero” i s’ha signat un manifest conjunt que podeu llegir aquí.

Així, durant tot el dimarts, de 8 a 20 h, s’oferirà un any més el “Surt de dubtes”, la prova ràpida de detecció del VIH, que s’ofereix de manera gratuïta i confidencial. Les persones que hi estiguin interessades es poden dirigir a l’ASSIR (Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) del CAP Jaume I, i també s’oferirà fer aquesta prova a la Universitat Politècnica de la ciutat. A l’EPSEVG l’horari serà de 12 a 16 h.

El Dia de la Sida també comptarà amb un punt de salut amb material informatiu i de prevenció, ubicat a la rambla Principal, a la cantonada amb el carrer de Manuel Marquès, de 12 a 20 h.

L’objectiu d’aquesta efemèride és conscienciar la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH, amb la finalitat d’aconseguir els objectius proposats per les Nacions Unides: d’una banda, assolir la fi de l’epidèmia de sida l’any 2030 –zero infeccions pel VIH, zero morts relacionades amb la sida, zero casos d’estigmatització i discriminació– i, de l’altra, aconseguir, per a l’any 2020, l’anomenat “objectiu 90-90-90”: augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

69858-817-550  prova-sida-farmacies

Les Biblioteques de Vilanova, també es volen sumar a aquesta iniciativa i acolliran del 30 de novembre fins al 5 de desembre una exposició del fons documental que tenen sobre el VIH, inclòs un especial al Bibliomercat de Mar aquest divendres.

20151130_180614

Les biblioteques hem editat per a l’ocasió una guia de recursos que recull tots els enllaços i documents físics on es pot trobar informació sobre la SIDA.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari