Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Ignasi Terraza Trio ‘imagina Miró’ a l’Auditori Eduard Toldrà

portada imaginat miroDemà divendres a les 21:00 hores a l’Auditori Eduard Toldrà de la ciutat s’ha programat un espectacle de jazz, La Suite Miró, una interpretació molt personal de quadres de Joan Miró.
Imaginant Miró és el nou espectacle d’Ignasi Terraza Trio, on el jazz i la pintura es donen la mà en una sèrie de peces inspirades en els quadres del pintor Joan Miró compostes per Ignasi Terraza i interpretades pel seu trio.
El procés creatiu inclou el contrapunt que ofereixen les imatges del vídeo artista David Cid (col·laborador habitual de La Fura dels Baus) que a través del contrast de llum i foscor, ens proposa un diàleg entre imaginació i realitat.
Imaginat Miró proposa a l’espectador que faci de pintor, imaginant el quadre mentre escolta la seva descripció, d’una forma poètica i suggerent, i a continuació, deixi volar la imaginació perquè aquestes imatges es transformin i prenguin vida escoltant la música de Terraza.
El concert convida a participar de l’art d’una manera molt diferent, i amb ell es vol també sensibilitzar el públic en general sobre l’ús de les eines d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual en museus i instal·lacions culturals.

Amb aquest vídeo podreu fer un tastet del que oferirà el concert de divendres:

A més a més, l’Auditori Eduard Toldrà se suma a la celebració dels 40 anys de la Fundació Joan Miró. Mostrant l’entrada del concert a les taquilles de la Fundació us oferiran la possibilitat de visitar-la gratuïtament.

Ignasi Terraza és un dels pianistes de jazz més destacats a l’Estat espanyol amb una gran projecció internacional.ignasi-terraza
L’any 2009 va ser distingit amb el primer premi del Jacksonville International Jazz Piano Competition als Estats Units, amb una amplia discografia de més de 25 referències editades al nostre país, França, Suïssa i Japó, de les quals 5 amb el seu trio. Ha acompanyat figures de la talla de Frank Wess, Lou Donaldson, Benny Goldson, John Faddis, Jesse Davis… i en el seu trio ha comptat amb músics com Bobby Durham, Jeff Hamilton, Gregory Hutchinson o Pierre Boussaguet. Actua habitualment als circuits europeus i ha actuat en gires per Amèrica del Sud i l’est d’Àsia.
El seu estil parteix de la tradició del jazz amb influències com Oscar Peterson i Ahmad Jamal, entre altres, amb el rerefons de la música clàssica europea, per a desenvolupar una veu pròpia amb un so molt personal ple de virtuosisme, en una música on destaquen la força rítmica del swing i la sensibilitat de la seva expressió.
Nascut a Barcelona el 1962, quedà cec a l’edat de 9 anys, i al poc temps descobreix el piano. La seva facilitat per a improvisar va fer que aviat se sentís atret pel jazz. Cursà els seus estudis de piano clàssic al Conservatori de Barcelona, al mateix temps que s’inicia de forma autodidacta en el jazz tocant amb l’acompanyament de discos. El 1980 començà a actuar en clubs de la seva ciutat.
Paral·lelament assisteix a la Universitat Politècnica, on més tard es llicencia en Informàtica, essent la primera persona cega al Estat espanyol en obtenir aquesta qualificació. Durant uns anys combina el seu temps entre la dedicació professional a la informàtica i la seva creixent presència als escenaris jazzístics fins que, finalment, l’any 1991 decideix dedicar-se plenament a la música.

portades_IgnasiTerraza
A les biblioteques municipals de la ciutat podreu trobar diversos treballs on ha participat Ignasi Terraza:

* In a sentimental Groove – Ignasi Terraza Trio (2006)

* Joan Chamorro presenta Andrea Motis – Chamorro-Terraza & friends featuring Bobby Gordon (2010)

* El 25 de desembre swing, swing, swing! – Cor Vivaldi & Ignasi Terraza Trio (2012)

* Live at Jamboree Barcelona – Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet featuring Scott Hamilton (2013)

* A Film about kids and music – Sant Andreu Jazz Band (2014)

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari