Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Mozart i la música clàssica de la mà de Bernat Dedéu

Segur que si us dic que dimecres el Bernat Dédeu ens parlarà de la Simfonia número 40 en Sol menor, K550 de Wolfgang Amadeus Mozart us deixa freds… però de ben segur que si cliqueu en el vídeo que teniu a continuació la vostra consideració canvia:

Doncs això mateix, aquest dimecres 18 de novembre a les 19h a la biblioteca Armand Cardona gaudirem amb la sapiència i el saber fer del músic i filòsof Bernat Dedéu que ens parlarà al voltant d’aquesta coneguda obra del famós compositor austríac.
15 simfonies imprescindiblesLa xerrada està organitzada en col·laboració amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i amb l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat. L’acte serà presentat pel professor de l’Escola i Conservatori Joan Manel Chouciño. Es tracta d’una de les simfonies de música clàssica imprescindible per conèixer i l’activitat forma part d’un cicle de 15 (Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms, Schumann, Mendelssohn, Txaikovski, Dvořák, Mahler, Sibelius, Elgar, Xostakóvitx, Copland i Els simfonistes catalans) que el propi Bernat Dedéu ha ofert i que s’han pogut escoltar a la biblioteca Nacional de Catalunya amb motiu de l’Any de les biblioteques.

Bernat Dedéu (Barcelona, 1979), és filòsof, escriptor i músic. Excolumnista de El Punt, a l’actualitat participa en diverses tertúlies d’actualitat política en mitjans com BTV o Catalunya Ràdio. També és vocal de la Junta i Gestor de Música l’Ateneu Barcelonès. Ha escrit crítica musical i operística a El País, Ópera Actual, Diari Avui, 440 Clàssica, i col·labora habitualment a l’anuari del Gran Teatre del Liceu. Organitza un festival de Música a l’Ateneu Barcelonès format per residents i acaba de fundar Fake Concerts, una productora de concerts a espais singulars. Està escrivint la tesi doctoral sobre Mozart, Don Giovanni y la filosofia del segle XVIII.

En el següent enllaç podeu consultar els diferents enregistraments que del petit geni nascut a Salzburg disposem a les Biblioteques VNG:

Igualment, amb motiu d’aquesta activitat, inclosa dins el cicle de xerrades de música clàssica 15 simfonies imprescindibles, les Biblioteques VNG publiquem una selecció de recursos relacionats amb la música clàssica: Els clàssics de la clàssica
Es tracta d’una selecció dels principals compositors que al llarg dels darrers cinc segles han existit, i per fer-ho s’han seguit els diferents períodes de la música: barroca, clàssica, romàntica i contemporània. També hi ha un apartat pels músics catalans i espanyols, a més d’un recull bibliogràfic per saber-ne més.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari