Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El bar de las grandes esperanzas

portadaJ.R. va créixer amb la seva mare, ja que el seu pare els abandonà quan JR no havia pronunciat la seva primera paraula. Ell, però, sap qui és el seu pare: un DJ de Nova York que té un programa de ràdio. I és la veu que JR escolta amb l’orella enganxada a l’aparell, fins un dia en que la veu desapareix de l’aire i JR es queda sense ningú a qui escoltar. Troba refugi en l’amor de la seva mare i al Dickens, el bar del seu barri, un lloc on poetes, policies, apostadors, soldats, boxejadors i estrelles de cinema sempre tenen una història per explicar. Allà, entre totes aquestes veus que el captiven com en un somni, JR podrà donar-li veu al seu propi destí i podrà forjar, també, una identitat.

Al mes de gener d’aquest any us vàrem presentar el llibre Open, Mi Historia, la biografia del tenista Andre Agassi escrita amb el premi Pulitzer John Joseph “J.R.” Moehringer. Avui us presentem un altre dels seus llibres, El bar de las grandes esperanzas, una obra autobiogràfica, en la que se’ns narra les peripècies d’un noi ansiós per triomfar en la vida i que sent una gran absència des dels primers anys, l’absència d’un pare. El pare és La Veu que sent a través de la ràdio, però li falta la seva presència. I la supleix amb els personatges que visiten el Dickens, el bar de Steve, el més conegut de la seva barriada, a Manhasset, prop de Nova York. Aquest bar li dóna la saviesa que no li va saber donar Yale, i fins i tot li aporta la masculinitat que mai va saberJR moehringer on trobar-la. I els seus personatges, en forma de capítols i diferents anècdotes, són el gruix d’aquest deliciós llibre.

És un llibre sobre homes i bars. Sobre amistat, borratxeres, ressaques també, sentiment de pertinença, i tristesa persistent i ràbia heretada, i com vèncer les dues. Una novel·la que parla de famílies, pares i fills, mares i fills, llaços de sang, ritus de passatge i amor, i ruptura i grans gestos atemporals, i les cicatrius que arrosseguem. Però sobretot d’homes i bars. Moehringer relata tot això amb emoció, humor, enorme empatia i un prodigiós sentit per al diàleg de bar. A més d’un palpable amor per tots aquells xerraires assedegats amb ànimes tormentades que s’aferren a mort als seus alcohòlics ritus, vincles i bromes.

J.R. Moehringer va néixer a Nova York el 1964. Llicenciat a Yale, va començar la seva carrera periodística a The New York Times i ha treballat a Los Angeles Times, entre altres mitjans. Ha estat guardonat amb el premi Pulitzer.

Aquí teniu el Booktrailer editat amb motiu del llibre:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari